«Απαράδεκτη η απόφαση της Συγκλήτου να μπει «λουκέτο» στο κτίριο Κατσίγρα»

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 18:56

Την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να επιχειρήσει να μπει «λουκέτο» στο κτίριο Κατσίγρα την περασμένη εβδομάδα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής :

«Την Πέμπτη 12/11, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, με απόφαση της Συγκλήτου και διεκπεραιωτή την Κοσμητεία, επιχειρήθηκε να μπει «λουκέτο» στο κτίριο Κατσίγρα, με πρόσχημα την «αποφυγή επεισοδίων μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου».

Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που διώχνουν τους φοιτητές από το κτίριο… Παλαιότερα, το κτ. Κατσίγρα ήταν το κέντρο των φοιτητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα «παρατράγουδα». Με την εντατικοποίηση, όμως, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία, και συγκεκριμένα μετά την απόλυση του φύλακα της σχολής και κυρίως με την μίσθωση του κτιρίου στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την κατάργηση του φοιτητικού ασύλου, απαγορεύτηκε ρητά η ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών. Η πρόφαση ήταν να μη δημιουργούνται φθορές από παράλληλη είσοδο «εξωσχολικών». Όσες φορές ο ΣΦΙΛ διεκδίκησε με αποφάσεις του το Κατσίγρα να είναι ανοιχτό για τους φοιτητές, αυτό που εισέπραξε ο σύλλογος ήταν κοροϊδία και λοιδορία, προσβλητική στάση και προκλητική παραγνώριση των αποφάσεων του ΣΦΙΛ, των φοιτητών συνολικότερα.

Αυτή η απόφαση που, όπως προαναφέρθηκε δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι μια απόφαση αντιδραστική και απαράδεκτη, μια απόφαση που κατάφωρα δείχνει τη στρατηγική κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, μετατρέποντας την Παιδεία σε εμπόρευμα και θέλοντας το φοιτητικό κίνημα υποταγμένο, να μην παλεύει για τα δικαιώματά του, πλήρως κατασταλμένο και ελεγχόμενο.

Είναι στρατηγική στόχευση η περιουσία των δημοσίων Ιδρυμάτων να δίνεται φιλέτο στα χέρια των ιδιωτών, για αυτό και τα πανεπιστήμια λειτουργούν ως Οργανισμοί (ΣΔΙΤ), που προκειμένου να επιβιώσουν δρουν με γνώμονα το κέρδος , την ανταγωνιστικότητα και μπάζουν τους μονοπωλιακούς ομίλους στα Πανεπιστήμια .

Ο ΣΦΙΛ, λοιπόν, αποφάσισε να μη μείνει παθητικός δέκτης και κράτησε το κτίριο Κατσίγρα ανοιχτό !Στην έντεχνη προσπάθεια να μας πάρουν το βιβλίο από το χέρι και να μας κάνουν πελάτες στο Πανεπιστήμιο Α.Ε., δε θα μείνουμε άπραγοι και θα αντιδράσουμε συλλογικά και οργανωμένα. Όσο για αυτούς που θα σπεύσουν συνειδητά και σκόπιμα να υπονομεύσουν την απόφαση της Γ.Σ. του ΣΦΙΛ, οι φοιτητές Ιατρικής απαντούν πως το φοιτητικό κίνημα και πείρα έχει και πολύ καλά γνωρίζει πώς να περιφρουρεί τις δράσεις τους, πώς να περιφρουρεί τον εαυτό του!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass