ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Ύψωσαν τοίχο στην κακοποίηση παιδιών

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 20:07

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών που πραγματοποιεί ενάντια σε κάθε μορφή Βίας κατά των Παιδιών, πραγματοποίησε το πρωί, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, ενημέρωση μαθητών στα γραφεία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας στη Λάρισα σχετικά με το φαινόμενο της κακοποίησης και των δράσεων πρόληψης και παρέμβασης που πραγματοποιεί ο Οργανισμός σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της τρίτης τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους και εκπροσώπους του «Χαμόγελου του Παιδιού», μετέβησαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου όρθωσαν τοίχο ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, με τα μηνύματά τους. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι μαθητές έγραψαν τα μηνύματα υποστήριξής τους σε κάθε παιδί θύμα. Η Εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού» έκλεισε αισίως 9 μήνες λειτουργίας. Μέσα σε αυτό το διάστημα 189 παιδιά και οι γονείς ή οι φροντιστές τους έλαβαν ή συνεχίζουν να λαμβάνουν υπηρεσίες από τη Διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου. Προπομπές περιπτώσεων ή αιτήματα για θεραπεία είχαμε από Ξενώνες Φιλοξενίας παιδιών και εφήβων, τις Εισαγγελίες Ανηλίκων, Νοσοκομεία Παίδων, Κέντρα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, το ΕΚΚΑ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Ειδικά Θεραπευτικά Κέντρα και κέντρα ή εθελοντικές ομάδες άμεσης επέμβασης στην κρίση, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Συμβουλευτικούς Σταθμούς, Κέντρα Πρόληψης, Κέντρα Στήριξης, Σχολικές Μονάδες, Εκκλησία, άλλες Οργανώσεις που προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά και γονείς, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 αλλά και απευθείας από γονείς που αναζητούν βοήθεια για τα παιδιά τους και έμαθαν για το Κέντρο Ημέρας είτε από πηγές ενημέρωσης είτε από τον κοινωνικό τους περίγυρο. «Το Σπίτι του Παιδιού» αποτελεί ένα Κέντρο Ημέρας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για παιδιά και εφήβους, θύματα κάθε μορφής βίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, προσαρμογής ή συμπεριφοράς. Η Θεραπευτική Ομάδα του Κέντρου απαρτίζεται από ψυχίατρο-επιστημονικά υπεύθυνο, παιδοψυχιάτρους, κλινικούς ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπευτή και ειδική παιδαγωγό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass