ΠΕΚ καθηγητών: «Όχι άλλη υποβάθμιση»

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 20:19

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «δυστυχώς η υποβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης συνεχίζεται. Η διάκριση σε βάρος των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. σε σχέση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων παρουσιάζεται για ακόμη μία φορά. Το Υπουργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την υπ΄αρίθ.19624-10/11/2015 απόφαση, ανακαλεί την απόφαση ένταξης της πράξης "Οργάνωση και Λειτουργία Κέντρων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Επαγγελματικά Λύκεια", η οποία εγκρίθηκε με αριθ. πρωτ. 25053 04/12/2014 και έμελλε να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2.630.000 ευρώ.

Η απόφαση ανάκλησης της Π.Δ.Σ. στα ΕΠΑ.Λ. στηρίζεται σε ισχυρισμούς περί ελλείψεως επαρκούς θεσμικού πλαισίου και σημαντικών αποκλίσεων στα χρονοδιαγράμματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιηθεί η πράξη. Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα – ανικανότητα διαχείρισης των κονδυλίων ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς επίσης και αν η συγκεκριμένη ανάκληση αποτελεί μέρος της στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών πιστεύουμε ότι η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί τον βασικό μοχλό για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και οποιαδήποτε υποβάθμισή της δεν εξυπηρετεί το μέλλον της χώρας» καταλήγει η παράταξη παρουσιάζοντας τις βασικές της θέσεις για την ΤΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass