ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ξεκινούν τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2015 1:43

Έστω και μετ΄ εμποδίων, καθώς επίσης και με αρκετή καθυστέρηση, ξεκινούν από την προσεχή εβδομάδα τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ. Αυτή είναι η είδηση που προέκυψε από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου.

Παρά το γεγονός ότι οι περιφερειακές διευθύνσεις δεν έχουν την αρμοδιότητα για τη λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ – αυτά υπάγονται στη γραμματεία Διά Βίου Μάθησης – η κ. Αναστασοπούλου ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι βρίσκονται προς υπογραφή από το υπουργείο οι αποσπάσεις καθηγητών των ΕΠΑΛ στα δημόσια ΙΕΚ, οπότε αυτά θα μπορέσουν εντός των επομένων ημερών να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Πάντως, η κυρία Αναστασοπούλου δεν μπορούσε να απαντήσει στο έτερο αίτημα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, την καταβολή δηλαδή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών για τα μαθήματά τους στα δημόσια ΙΕΚ την προηγούμενη σχολική χρονιά, αφού όπως τους επεσήμανε υπάρχουν μια σειρά παράγοντες που καθυστερούν την πληρωμή τους.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνδικαλιστές στην περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης και το οποίο της ζήτησαν να προωθήσει στους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου, αναφέρονται τα εξής :

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι τα δημόσια ΙΕΚ, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη λειτουργία τους με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης, ενώ έπρεπε να ξεκινήσουν από την 1η Οκτώβρη 2015.

Είναι κοροϊδία για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, την ίδια ώρα που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την ανασφάλεια, που πασχίζουν για να μορφωθούν, η κυβέρνηση να δίνει δισ. ευρώ στις τράπεζες και να δίνει ψίχουλα στη δημόσια παιδεία και να μην λειτουργούν τα δημόσια ΙΕΚ, να μην χρηματοδοτούνται όλες οι βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και κατάρτισης, να είναι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν πέρσι στα δημόσια ΙΕΚ.

Είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με τεράστια ανεργία και εξαθλίωση των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, οι σπουδαστές των ΙΕΚ να καλούνται να πληρώσουν για φωτοτυπίες και βιβλία ή ακόμα και αναλώσιμα για να μπορέσουν να κάνουν τα εργαστήριά τους. Σοβαρό κόστος αποτελούν και οι μετακινήσεις τους αφού για φέτος δεν έχει εκδοθεί πάσο για δωρεάν μετακινήσεις για όλες τις συγκοινωνίες.

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αξιώνει από το υπουργείο Παιδείας:

Την άμεση έναρξη της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ.

Άμεση χρηματοδότηση για όλες τις σχολές από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύγχρονα εργαστήρια, υποδομές, βιβλία.

Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των σπουδαστών για αναλώσιμα και υλικά.

Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δωρεάν στέγαση για όσους βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους.

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους όσοι εκπαιδευτικοί δούλεψαν πέρσι και παραμένουν απλήρωτοι και αντίστοιχα να ασφαλίζονται για τον χρόνο της εργασίας του κάτι που σήμερα δεν γίνεται».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass