Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΑΚΕ

«Οφείλουν όλοι να συμπληρώνουν το ωράριό τους»

Δημοσίευση: 21 Νοε 2015 1:54

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ 18/11/15)σχετικά με τη διάθεση εκπαιδευτικών στα Δημόσια, σε απάντησή της σημειώνει τα εξής:

«Είναι αυτονόητο ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν όλοι να συμπληρώνουν το ωράριό τους. Δεν τίθεται ερώτημα «εάν επιθυμούν να διδάξουν». Η υποχρέωση της συμπλήρωσης του διδακτικού ωραρίου δεν είναι ζήτημα επιθυμίας (!) ούτε θέλησης (!) όπως αναφέρει η ΔΑΚΕ. Είναι υποχρέωση και καθήκον.

Η διαδικασία διάθεσης ανατέθηκε στους Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης ακριβώς για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, για τον οποίο ενδιαφέρεται και η παράταξη της ΔΑΚΕ. Εξάλλου, όπως γνωρίζει, τα υπηρεσιακά συμβούλια τελούν υπό ανασυγκρότηση και δεν ήταν δυνατόν να συνεδριάσουν.

Η δήλωση με τα στοιχεία των εκπαιδευτικών ζητήθηκε για τη δική τους καλύτερη εξυπηρέτηση σε σχέση με τις ανάγκες τους(τόπος κατοικίας, συνυπηρέτηση κλπ). Η δήλωση προτίμησης δεν προβλεπόταν από την Υ.Α. Παρά ταύτα, ζητήθηκε εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης, στο πλαίσιο της δημοκρατίας και του σεβασμού των αναγκών των εκπαιδευτικών.

Στο ερώτημα- τοποθέτηση της ΔΑΚΕ «οι διευθυντές των σχολείων δεν έχουν άλλη δουλειά, αλλά να είναι πάντα μπροστά στον υπολογιστή…» την απάντηση θα την πάρουν από τους διευθυντές οι οποίοι γνωρίζουν και επιτελούν άριστα το καθήκον τους.

Τέλος, για όλα τα παραπάνω η ΔΑΚΕ ενημερώθηκε, διά των εκπροσώπων της, στη συνάντηση και συζήτηση που είχε η ΕΛΜΕ με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Η εκ των υστέρων ανακοίνωση-τοποθέτηση σε τίποτα δεν βοηθά την ομαλή λειτουργία των σχολείων, για την οποία, η ΔΑΚΕ ως καταρχάς σύνολο εκπαιδευτικών, ενδιαφέρεται» καταλήγει η Περιφερειακή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass