ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Εξίσωση που προκαλεί αντιδράσεις…

* «Το να έχει αποκτήσει κάποιος καθηγητής άλλης ειδικότητας γνώσεις μαθηματικών κατά τη διάρκεια των σπουδών του, δεν τον καθιστά ικανό και επαρκή δάσκαλο των μαθηματικών» αναφέρει ο Σύλλογος Ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 1:09

 

Μαθηματικά από καθηγητές Πληροφορικής, διδάσκονται μαθητές γυμνασίων, αφού υπουργική απόφαση ενέκρινε την ειδικότητά τους να αναλαμβάνει σε β’ ανάθεση τη διδασκαλία του μαθήματος, γεγονός που πυροδότησε τις αντιδράσεις των καθηγητών μαθηματικών.

Στη Λάρισα το θέμα απασχόλησε τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, που κατέληξαν στο να καταγγείλουν το γεγονός και να ζητήσουν την άρση αυτής της απόφασης του υπουργού Παιδείας.

«Εκτοξεύθηκαν ριπές» κατά των καθηγητών Πληροφορικής, κρίνοντας ότι δεν είναι το αντικείμενό τους τα μαθηματικά για να το διδάξουν και σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη την απόφαση που πρόσφατα δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β΄ 2499/19-11-2015) από το υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που δίνει εκ νέου τη δυνατότητα σε καθηγητές άλλης ειδικότητας (Πληροφορικής ΑΕΙ-ΤΕΙ) να διδάξουν με δεύτερη ανάθεση το μάθημα των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο».

Στην καταγγελία του δε τονίζει πως: «Όπως ο σύλλογος έχει σημειώσει σε προηγούμενη διαμαρτυρία του προς το υπουργείο «είναι σαφές ότι η ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη διδασκαλία ενός μαθήματος με τη δυσκολία, την πολυπλοκότητα και την κρισιμότητα του αντικειμένου των Μαθηματικών, δεν μπορεί να πραγματοποιείται επιτυχώς παρά μόνο από πτυχιούχους μαθηματικούς.

Προφανώς, το να έχει αποκτήσει κάποιος καθηγητής άλλης ειδικότητας γνώσεις μαθηματικών κατά τη διάρκεια των σπουδών του, με σκοπό να κατανοήσει βαθύτερα το αντικείμενό του δεν τον καθιστά ικανό και επαρκή δάσκαλο των Μαθηματικών!».

Η αντιπαιδαγωγική αυτή πρακτική καταδικάζεται από τον σύλλογό μας αφού υποβαθμίζει την ποιότητα του έργου του δημόσιου σχολείου και διακρίνει τους μαθητές σε δύο κατηγορίες, αφού σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα κάποιοι μαθητές θα διδάσκονται το μάθημα των Μαθηματικών από Μαθηματικό ενώ κάποιοι άλλοι από καθηγητή Πληροφορικής!

Ζητάμε λοιπόν από τον υπουργό κ. Φίλη να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του βάζοντας πάνω από όλα το καλό των παιδιών μας».

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του έτους 2015, εγκρίθηκε η αλλαγή άρθρου του καταστατικού και προγραμματίστηκαν οι δράσεις του συλλόγου για το 2016.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass