ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Χωρίς καθαρίστριες αύριο τα σχολεία

* «Επίθεση εκφοβισμού» καταγγέλλει το Σωματείο

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 0:19

Του Δημήτρη Βάλλα

Μαζικά κατέρχονται στην πανελλαδική απεργία του κλάδου που έχει προκηρυχθεί για αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, οι καθαριστές και οι καθαρίστριες του Νομού που εργάζονται στα δημόσια σχολεία.

Στόχος των κινητοποιήσεων είναι, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η συνέχεια των αγώνων για πλήρη και σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια».

Χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το Δ.Σ. του Σωματείου ο πρόεδρος κ. Χρ. Καλούσης επισήμανε ότι: “Οι κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών του κλάδου απέδειξαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Με τις κινητοποιήσεις αυτές επιβάλαμε στην κυβέρνηση να ανανεώσει τις συμβάσεις όλων των εργαζόμενων του κλάδου. Όμως, δεν εφησυχάζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας προβάλλοντας ως μόνη ρεαλιστική διεκδίκηση:

* Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών. Ξέρουμε πολύ καλά πως κάθε φορά που οι κυβερνήσεις βάζουν κριτήρια και όρους για τη μονιμοποίηση εργαζομένων το κάνουν για να διαιωνίζεται το αίσχος αυτών των εργολαβικών συμβάσεων.

* Την πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα”.

Ο αγώνας των καθαριστριών, κατέληξε ο κ. Καλούσης, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους- ενώσεις γονέων, τους εργαζόμενους στους δήμους.

Για να είναι καθαρά τα σχολεία πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως τους αξίζει για τη δουλειά που κάνουν. Όχι με ψίχουλα!

Η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων να μην τρομοκρατηθούν από την επίθεση εκφοβισμού που εξαπέλυσε προ ημερών η δημοτική αρχή και να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 9 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass