ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ

Γνωριμία με τον λιμναίο πολιτισμό

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2015 8:46

Μαθητές των δύο τμημάτων της Β΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, επισκέφθηκαν τη λίμνη Κάρλα, κοντά στο φράγμα και απόλαυσαν το θέαμα των πτηνών κυρίως αργυροπελεκάνων που λιμνάζουν στα νερά της, αλλά και των άλλων ζώων που εκτρέφονται παρακάρλια.

Κατόπιν πήγαν στην βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου που βρισκόταν άλλοτε στην ανατολική όχθη της αποξηραμένης λίμνης σε μικρή απόσταση από το χωριό Κανάλια.

Ο ναός αυτός είναι διατηρητέος, χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλίας.

Εντύπωση προξένησε στους μαθητές ο πρωτόγονος, τρόπος ζωής των παρακάρλιων κατοίκων και χωριών στη Βοιβηΐδα (Κάρλα), ο θάνατος του βάλτου, η αποξήρανση της λίμνης, ο αγώνας των αγροτών για απόκτηση γης, που ξεδιπλώθηκε στα μάτια τους κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και μέσα από τις φωτογραφικές συλλογές στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια Νομού Μαγνησίας.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των τμημάτων στην περιοχή Παλιόσκαλα Αγιάς, στον προϊστορικό οικισμό. Τα τμήματα συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Γραμματή Καΐπη, Λεωνίδας Καραμπιάλης και η διευθύντρια του σχολείου κ. Βασιλική Αρσενίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass