ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Στις κάλπες αύριο οι καθηγητές

* Κλειστά θα είναι γυμνάσια και τα λύκεια

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2015 1:00
Υποψήφιοι της ΔΑΚΕ καθηγητών Υποψήφιοι της ΔΑΚΕ καθηγητών

 

 

Στην τελική ευθεία των εκλογών, για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου βρίσκονται οι καθηγητές, διεκδικώντας τις θέσεις του συμβουλίου υποψήφιοι από πέντε παρατάξεις.

Η απολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και ώρα 9:30 π.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 59) και θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου της, τις ώρες 1:30 μ.μ. ως 7:00 μ.μ., σε αίθουσες του 1ου Λυκείου Λάρισας (Ανθίμου Γαζή και Ηπείρου).

Χθες τους υποψηφίους τους ανακοίνωσαν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) και η ΔΑΚΕ καθηγητών.

Αναλυτικά:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι υποψήφιοι στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λάρισας, των ΣΥΝΕΚ είναι οι εξής: Γανός-Ράπτης Δημήτρης, Γεωργία Γεώργιος, Γεωργίου Σταματία, Γκουντρουμπής Σάκης, Δημόκας Αναστάσιος, Ευαγγέλου Κώστας, Καρυώτης Θεόδωρος, Κοκκάρα Άννα,Κοσμούογλου Χριστίνα, Κουθαρούλη Ζωή, Κουτσοκώστα Κατερίνα, Κριαράς Βασίλειος, Μαγαλιού Ερμίνα, Μανουλιάς Αθανάσιος, Μαχαιράς Τάσος, Μπακομιχάλη Μαρία, Μπλάντα Γεωργία, Νικολαΐδης Γιώργος, Παλούκας Βαγγέλης, Πούρικας Χρήστος, Σαμαρτζή Ντορίνα, Σαπουνάς Δημήτριος,Σούρλας Ναπολέων, Συρόγλου Μάγδα, Τζότζιου Άννα, Τσακνάκης Γιάννης, και Τσιόπας Χρήστος.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια περίοδο που το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να βρει τον δικό του ρόλο στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, ώστε να δημιουργεί προϋποθέσεις σημαντικής παρέμβασης, στα δύσκολα και σημαντικά προβλήματα του κλάδου και της κοινωνίας.

Ένα κίνημα που δεν θα καταγράφει μόνο κομματικές ή παραταξιακές δυνάμεις, αλλά θα μπορέσει να συσπειρώσει μαζικά, αγωνιστικά τους εργαζόμενους για να υπερασπιστούν κορυφαία εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Είναι αναγκαίο ένα συνδικαλιστικό κίνημα εργαζομένων και όχι ένα «κίνημα» συνδικαλιστών.

Έτσι ώστε να μετατρέψει την απογοήτευση σε ελπίδα, να γίνει οδηγός της διάθεσης του λαού μας να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα και να μπει εμπόδιο σε όσους παλεύουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους για να συνεχιστεί η διαπλοκή και η διαφθορά που κατέστρεψε τον λαό και τον τόπο.

Οι αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος έφεραν αποτελέσματα αλλά ο δρόμος για την Παιδεία που όλοι ονειρευόμαστε μας καλεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων που έρχονται».

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Οι υποψήφιοι για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λάρισας, από τη ΔΑΚΕ, είναι οι εξής: Γιακοβής Δημήτριος, Γεωργιτζίκη Γεωργία, Γκαδρής Αθανάσιος , Γραβάνης Στέφανος, Δουκάκης Αντώνης, Κατσιαβριάς Πέτρος, Κουλουράς Γεώργιος, Κωστόπουλος Κωνσταντίνο, Μακρυγιάννης Παντελής , Μίζιος Αθανάσιος , Μπασαγιάννης Χρήστος, Μπατσίλα Δάφνη, Μπούτος Νικόλαος, Νάνης Δημήτριος, Ντόνα Σοφία (Αναπληρώτρια), Παναγιώτου Νικόλαος, Παπαϊωάννου Δημήτριος, Πλιάτσικας Κωνσταντίνος, Τζηκούλης Δημήτριος και Φούντας Αθανάσιος.

Για την εξελεγκτική επιτροπή: Βαρσαμής Γεώργιος , Γκαραγκούνη Αργυρώ, Καρκαλής Νικόλαος, Κασσίδα Ασπασία, Κοντσιώτης Κων/νος Μαλάκος Σταμάτης, Νταφούλης Γεώργιος, Σταθάκη Φωτεινή, Τζέκας Θωμάς και Τζιατζιάς Μιχαήλ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ, αναφέρει: «Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά 323 σχολεία την 11η Σεπτεμβρίου κλειστά. Ταυτόχρονα χιλιάδες αναπληρωτές ζουν μια πρωτόγνωρη υπηρεσιακή ανασφάλεια και το μόνο που τους υπόσχονται είναι “ελπίδα”.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της χώρας ξαφνικά έπαψαν να λειτουργούν για να συγκροτηθούν «καλύτερα» και με «αξιοκρατία».

 Ο Υπουργός Παιδείας ζητά εθελοντική εργασία από τους εκπαιδευτικούς. Οι 140 ειδικότητες εκπαιδευτικών θα συρρικνωθούν και θα μείνουν 40.

Η επίθεση στον Ποντιακό Ελληνισμό από τον Αριστερό Υπουργό Παιδείας μόνο θλίψη προκαλεί. Η συγκυβέρνηση στοχοποιεί το μάθημα των Θρησκευτικών και την ειδικότητα των Θεολόγων.

Διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου συνάδελφοι στα Δημόσια ΙΕΚ (με πρωί-απόγευμα εργασία) για να διδάξουν αντικείμενα τα οποία δεν προβλέπονται στις αναθέσεις τους.

Και σε όλα αυτά οι ΣΥΝΕΚ συνεχίζουν να είναι θερμοί υποστηρικτές της συγκυβέρνησης. Διεκδικούμε: Επαναφορά των 4 περιοχών μετάθεσης στο ν. Λάρισας. Επαναφορά του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου. Οχι στις υποχρεωτικές αποσπάσεις στα Δ. ΙΕΚ. Διασφάλιση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Ανάκληση των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων της πόλης της Ελασσόνας. Αξιολόγηση, η οποία θα βελτιώνει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Να θεσμοθετηθεί η επιμόρφωση και να συνδεθεί με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Θεσμοθέτηση Εθνικής Σχολή Στελεχών Εκπαίδευσης. Μείωση μαθητών ανά τμήμα. Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών.

Να γίνει πράξη η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (πρόσβαση μαθητών στα ΑΕΙ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, θεσμοθέτηση επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων, λειτουργία 4ου έτους).

Επαναλειτουργία της Π.Δ.Σ και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Στήριξη του Σχολικού Αθλητισμού με επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Τ.Α.Δ. Στήριξη των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και της Ειδικής Αγωγής κ.α."

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass