Εκπαιδευτικοί διδάχθηκαν παραδοσιακή μουσική

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2015 18:46

 

Με τη συμμετοχή εβδομήντα εκπαιδευτικών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο - βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Εκεί που η γοητεία και το συναίσθημα συναντούν την παράδοση», που συνδιοργάνωσαν οι Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Πολιτισμού -Επιστημών και Παιδείας- Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων – το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το Α.Π.Θ. – Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και σε συνεργασία με το διευθυντή της κ. Γεώργιο Δεληγιάννη, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι που περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μυήθηκαν στην δημοτική παραδοσιακή μουσική, με βιωματικό τρόπο, ακούγοντας παραδοσιακά μουσικά όργανα, που χρησιμοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (σουραύλι, γκάιντα, κλαρίνο, ακορντεόν, βιολί, σαντούρι, λαούτο, ούτι, τουμπελέκι, ντέφι) και στο πλαίσιο αυτού το σεμινάριο μετατράπηκε σε ζεστό, φιλικό γλέντι όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαπτιστούν σε παραδοσιακά ηχοχρώματα με χορό και καλό κρασί και ολοκληρώθηκε με την απονομή των Βεβαιώσεων Συμμετοχής στους συμμετέχοντες.  

Βασικοί συντελεστές ήταν οι μαθητές της Σχολής: Θανάσης Σβάρνας (βιολί), Χρυσοβαλάντης Κοκοράβας (κλαρίνο), Ανδρέας Παλούκης (κλαρίνο) με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Κ. Παπαδημητρίου, Χ. Παρασκευά και Γ. Δεληγιάννη.

Οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν ενθουσιασμένοι, έχοντας  αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες ώστε να μεταλαμπαδεύσουν τον παραδοσιακό λαϊκό πολιτισμό και την παραδοσιακή κουλτούρα στις νεότερες γενιές και αποφάσισαν να επισκεφτούν την Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής  με τους μαθητές τους.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και στο πλαίσιο λειτουργίας του δικτύου «Περιβάλλον, παράδοση, εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», που ίδρυσε και συντονίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας και συμμετέχει και η Δευτεροβάθμια, με σκοπό την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και μέσω αυτών των μαθητών τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να γνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να προβάλλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπικού Θεσσαλικού πολιτισμού.

Το σεμινάριο αφιερώθηκε στις δράσεις υποστήριξης της διεκδίκησης  της Λάρισας για τον τίτλο Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass