ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Γαλάζια» πρωτιά στους καθηγητές

* ΔΑΚΕ και Αγωνιστική Συσπείρωση αύξησαν τα ποσοστά τους *Νέο Δ.Σ. ανέδειξε χθες και η ΕΛΤΕΕ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 2:17

Αυξάνοντας τη δύναμή της σε σχέση με πέρυσι, η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας.

Η προσέλευση των εκπαιδευτικών μπορεί να μην ήταν μεγάλη στην απολογιστική συνέλευση που προηγήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, αλλά μεγάλη κρίνεται η συμμετοχή τους στις εκλογές, που διεξήχθησαν στο 1ο Λύκειο Λάρισας, καταγράφοντας 1.550 ψηφίσαντες.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 1550, έγκυρα 1438 και άκυρα-λευκά 112 (7,2%)

-ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: 453 ψήφους, (ποσοστό 29,2%) κατακτά τρεις έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. Πέρυσι είχε αποσπάσει το 27,08% των ψήφων).

-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: 378 ψήφους (ποσοστό 24,3%), τρεις έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. Πέρυσι είχε αποσπάσει το 25,9% των ψήφων.

-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΣΥΝΕΚ): 334 ψήφους (ποσοστό 21,5%), δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. Πέρυσι είχε αποσπάσει το 28,08% των ψήφων.

-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΠΕΚ): 146 ψήφους (ποσοστό 9,4%) και μια έδρα στο διοικητικό συμβούλιο. Πέρυσι είχε αποσπάσει το 11,3% των ψήφων.

-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 126 ψήφους (ποσοστό 8,1%). Πέρυσι είχε αποσπάσει το 7,5% των ψήφων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΤΗΣ ΕΛΤΕΕ

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθησαν χθες και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕΕ) Ν. Λάρισας, η κάλπη των οποίων τοποθετήθηκε στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας (ΕΠΑΛ).

Όπως υποστήριξαν τα μέλη της Ένωσης: «Παρά την κρίση που περνά το συνδικαλιστικό κίνημα και το γενικό κλίμα αποστασιοποίησης και απομάκρυνσης από τις κομματικές παρατάξεις, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, προσήλθαν στις εκλογές του σωματείου μας, αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμή του, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά» . Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, για το νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται οι κ.κ.: Μπίγγος Χρήστος, Νανούλης Θεοφάνης, Κωστής Αθανάσιος, Γκούρος Νικόλαος, Αγγέλης Βασίλειος, Σκουταρά Αποστολία, Κέρκυρας Ιωάννης και αναπληρωματικός ο κ. Αγγελόπουλος Ιωάννης.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι κ.κ.: Πράπας Γεώργιος, Λευκαδίτης Χρήστος και Γκαρλέμος Γρηγόριος.

Για αντιπρόσωποι στην ΟΛΤΕΕ, εκλέχθηκαν οι κ.κ.: Μπίγγος Χρήστος, Νανούλης Θεοφάνης και Αγγέλης Βασίλειος.

Οι εκλεγέντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή των συναδέλφων τους καθώς και τη στήριξη που έδειξαν στην ΕΛΤΕΕ, ενώ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι: «Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάπτυξη της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και εντός του τυπικού συστήματος εκπαίδευσης. Θέλουμε την επαναλειτουργία των ΕΠΑ.Σ. και όλων των ειδικοτήτων που στο όνομα του εκσυχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων εξαφανίστηκαν, αφήνοντας κενά στην αγορά εργασίας.

Η ΤΕΕ να παραμείνει στο Δημόσιο Σύστημα Εκπαίδευσης. Να γίνει η ΤΕΕ φορέας πιστοποίησης των αποφοίτων εντός του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση βρίσκεται στον τρίτο χρόνο της μεταρρύθμισης του Σεπτέμβρη του 2013 (ν.4186/13 νέο ΕΠΑΛ-νέο ΛΥΚΕΙΟ ) προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές της διαθεσιμότητας-κατάργησης ειδικοτήτων και ο νέος υπουργός έχει ανακοινώσει νέα μεταρρύθμιση.

Η επιθυμία μας είναι η ανάπτυξη της ΤΕΕ και η σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Θέλουμε οι μαθητές και οι οικογένειές τους να επιλέγουν την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, για την ένταξή τους στον παραγωγικό ιστό της χώρας και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας και επαγγελματικής δραστηριότητας. Θέλουμε η ΤΕΕ να είναι εργαλείο ανάπτυξης και προόδου όλης της κοινωνίας, να γίνει το μέσο που θα δώσει ελπίδα και προσδοκίες επιτυχίας και προόδου σε όλους μας».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass