ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΕΦΕ

Διάκριση Λαρισαίας βιολόγου

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2015 0:25

 

Η Λαρισαία εκπαιδευτικός, βιολόγος, M.Sc., Υπ. Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Σωτηρία Αναστασοπούλου, απέσπασε πανελλήνια τιμητική διάκριση για τη συμβολή της σε θέματα βιολογίας στην εκπαίδευση, από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τρίτου πανελλήνιου σεμιναρίου διδακτικής της ΟΕΦΕ, στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου η κ. Αναστασοπούλου, παρουσίασε εισήγησή της για τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της βιολογίας, ώστε να γίνει πιο κατανοητό στους μαθητές, παράλληλα με προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Η Λαρισαία βιολόγος, μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο εκπαιδευτικών απ΄ όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας το θέμα της, ανάφερε μεταξύ άλλων: «Η Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης αντιμετωπίζεται λανθασμένα ως ένα καθαρά θεωρητικό μάθημα. Κατά την προετοιμασία τους οι μαθητές καλούνται να αποστηθίσουν πολυάριθμες πληροφορίες και συγχρόνως να μπορούν να τις συνδυάσουν απαντώντας πολλές φορές σε αυξημένης δυσκολίας ερωτήματα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μαθητών που δεν κατόρθωσαν να αποδώσουν στο συγκεκριμένο μάθημα καθώς δυσκολεύτηκαν αρκετά στο να δώσουν μια ολοκληρωμένη απάντηση σε κάποιο ερώτημα ή άσκηση. Ο συνδυασμός της αυξημένης δυσκολίας που παρουσιάζει το μάθημα της Βιολογίας με την καθαρά θεωρητική προσέγγισή του από τους μαθητές δημιουργεί τη λανθασμένη εικόνα στους τελευταίους ότι πρόκειται για ένα ανούσιο και βαρετό μάθημα. Τους στερεί τη χαρά της ανακάλυψης ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος αλλά και χρήσιμου μαθήματος το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της καθημερινής τους ζωής. Τελικά όμως τι περιλαμβάνει η σωστή προετοιμασία των μαθητών; Για τη σωστή προετοιμασία του ο υποψήφιος είναι απαραίτητο να δώσει έμφαση στην εκ βαθέων κατανόηση της ύλης σε όλη της την έκταση. Η δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσει στην προσπάθεια του αυτή είναι το γεγονός ότι καθώς πολλές από τις διαδικασίες που αναφέρονται στο σχολικό βιβλίο πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του κυττάρου ή μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα είναι αδύνατη η οπτική παρατήρησή τους που θα έκανε ευκολότερη και την κατανόησή τους. Με τη χρήση διαδραστικού πίνακα αλλά και animation video μπορούμε κατά την παράδοση να δείξουμε στους μαθητές τι ακριβώς συμβαίνει δίχως να χάνουμε πολύτιμο χρόνο .Η οπτικοποίηση δύσκολων εννοιών, θα τους βοηθήσει να τα κατανοήσουν σε βάθος ώστε να αντιμετωπιστεί το γνωστό σε όλους φαινόμενο μια ελαφρώς αλλαγμένη στη διατύπωση ερώτηση και ένας μαθητής που ενώ το ήξερε δεν το απάντησε ή το απάντησε λάθος».

Να σημειωθεί ότι την τιμητική πλακέτα στην κ. Αναστασοπούλου απένειμε το μέλος της ΟΕΦΕ κ. Λάζαρος Γιομπλιάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass