ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Φοιτητές ΤΕΙ διαμαρτύρονται για υποχρηματοδότηση

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2015 0:47

 

Συνάντηση εκπροσώπων διοικητικών συμβουλίων από 12 Σπουδαστικούς Συλλόγους των ΤΕΙ απ’ όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ΤΕΙ Αθήνας, με σκοπό να συζητήσουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις σχολές των ιδρυμάτων, λόγω της υποχρηματοδότησής τους.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Η κατάσταση στα ΤΕΙ μας δεν πάει άλλο, είναι κυριολεκτικά εκρηκτική. Συγκεκριμένα: Έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι ώρες και ο αριθμός των συμβασιούχων ωρομίσθιων διδασκόντων. Η μείωση των εκτάκτων καθηγητών ξεπερνά το 40% και αυτό μάλιστα τη στιγμή που αυτοί οι καθηγητές πραγματοποιούν το 65% των μαθημάτων στα ΤΕΙ.

Συνεχίζεται το ξεζούμισμα της τσέπης μας με το ελεεινό καθεστώς με βιβλία που πληρώνουμε, το κόστος για τις μεταφορές, τις σημειώσεις, τα υλικά και τα αναλώσιμα (που σε κάποια τμήματα φτάνει και τα 150 € το εξάμηνο).

Οι κατάσταση με τη στέγαση είναι προκλητική. Την ίδια ώρα σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, η ίδια η υφυπουργός Παιδείας αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για νέες συγχωνεύσεις τμημάτων των ΤΕΙ, δίνοντας συνέχεια στο σχέδιο «Αθηνά».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες έχουν προχωρήσει σε συνολική μείωση κατά 80% της κρατικής χρηματοδότησης των ΤΕΙ, μόνο τα τελευταία χρόνια τόσο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αφαιρέσει από τα αποθεματικά των ΤΕΙ πάνω από 100.000.000€.

Το επόμενο διάστημα όλοι εμείς οι σπουδαστές που θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια έχουμε κάθε λόγο να βγούμε στην αντεπίθεση! Έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες κάθε Ιδρύματος! Έχουμε κάθε λόγο να μην αποδεχτούμε αυτές τις τεράστιες ελλείψεις!

Το επόμενο διάστημα αποφασίσαμε:

1) Να προχωρήσουμε σε κοινή ανακοίνωση ενημέρωσης για την κατάσταση και πρότασης για κοινή δράση όλων των συλλόγων των ΤΕΙ.

2) Να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις ετών, εργαστηρίων και γενικές συνελεύσεις συλλόγων, ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

3) Να προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις σχολές και σε πανελλαδικό συλλαλητήριο των ΤΕΙ». Υπογράφουν οι εξής Σύλλογοι Σπουδαστών: ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΔΟ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας, ΤΕΙ Πύργου, Εστιακών Φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΤΕΙ Λαμίας και ΤΕΙ Ρεθύμνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass