ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Στις κάλπες για εκλογή διευθυντών Εκπαίδευσης

* Ψηφίζουν την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου οι διευθυντές των σχολείων * Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2015 0:15

 

Της Λένας Κισσάβου

Την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, καλούνται να τοποθετηθούν και πάλι κάλπες στα σχολεία, για να ψηφίσουν οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές κάθε σχολικής μονάδας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την ανάδειξη νέων διευθυντών των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας.

Είναι η πρώτη φόρα που εφαρμόζεται αυτή η νέα διαδικασία, της ψηφοφορίας, όπως αντίστοιχα προβλεπόταν και για την επιλογή

διευθυντών σχολείων, με τη διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσουν και συνεντεύξεις των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι πρόκειται να …περάσουν από κόσκινο, μέχρι την τελική κρίση, για να καταλήξουν οι επικρατέστεροι για τις θέσεις στις δύο διευθύνσεις, να αναλάβουν υπηρεσία στις 2 Φεβρουαρίου 2016.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

-Οι υποψήφιοι για τη θέση του διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν . Λάρισας, είναι οι εξής:

Φούκα Αριστέα, δ/ντρια στο 24ο δημοτικό σχολείο Λάρισας

Παπακωνσταντίνου Μαρία, Σχολική Σύμβουλος

Κίτσιος Χρήστος, δ/ντής στο 39ο δημοτικό σχολείο Λάρισας

Βούλγαρης Σωτήριος, δ/ντής στο 33ο δημοτικό σχολείο Λάρισας

Γκόλτσιος Κων/νος, δ/ντής στο 1ο δημοτικό σχολείο Γιάννουλης

Παπαντζέλος Αθανάσιος, δ/ντής στο 31ο δημοτικό σχολείο Λάρισας

Ζηρδέλη Μαρία, πρώην δ/ντρια δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου

-Οι υποψήφιοι για τη θέση του διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, είναι οι εξής:

Βασίλης Γιαννόπουλος, Γεώργιος Δοδοντσάκης, Ασπασία Κασίδα, Ιωάννης Καψάλης, Κωνσταντίνος Κοντσιώτης και Ιωάννης Ρουπακιάς.

ΜΥΣΤΙΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Αναλυτικότερα η εκλογική διαδικασία προβλέπει μυστική ψηφοφορία των διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και των υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. της οικείας βαθμίδας, με 12 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

Ειδικότερα, αναφορικά για τους υποψήφιους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη διαδικασία ψηφοφορίας συμμετέχουν επιπλέον και το 30% των προϊσταμένων νηπιαγωγείων, καθώς και το 30% των προϊσταμένων δημοτικών σχολείων του οικείου ΠΥΣΠΕ, το οποίο ορίζεται με σειρά αρχαιότητας.

Ο αριθμός των μορίων που ο υποψήφιος λαμβάνει κατά τη μυστική ψηφοφορία υπολογίζεται ως ακολούθως: το ποσοστό των ψήφων που έλαβε επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων ανάγεται σε ποσοστό επί των 12 μορίων που μπορεί να λάβει κατά ανώτατο όριο ο υποψήφιος.

Υποψήφιο στέλεχος το οποίο δεν συγκεντρώνει κατά τη μυστική ψηφοφορία τουλάχιστον το 20% των έγκυρων ψήφων συμμετέχει στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής, χωρίς να προσμετράται στη συνολική του μοριοδότηση το ανωτέρω ποσοστό επί των 12 μορίων.

Προκειμένου η ψηφοφορία να είναι έγκυρη απαιτείται αυξημένη συμμετοχή του σώματος των διευθυντών σχολικών μονάδων και Προϊσταμένων νηπιαγωγείων του αντίστοιχου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε., και πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 65%. Αν δεν συμπληρωθεί το ποσοστό συμμετοχής του προηγούμενου εδαφίου, οι υποψήφιοι στη συγκεκριμένη Διεύθυνση Εκπαίδευσης συμμετέχουν στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής, χωρίς να προσμετράται στη συνολική τους μοριοδότηση το ανωτέρω ποσοστό επί των 12 μορίων.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας επιλογής διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αναλυτικά έχει ως εξής:

Έως τις 15 Δεκεμβρίου είχαν υποβάλει οι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις υποψηφιότητας και ως τις 18 Δεκεμβρίου είχε γίνει η αποστολή τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Χθες πραγματοποιήθηκε η διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων, στην Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ορίστηκαν εφορευτικές επιτροπές. Πραγματοποιήθηκε επίσης η κατάρτιση

του πίνακα εκλογέων, ενώ παράλληλα έγινε προγραμματισμός της εκλογικής διαδικασίας.

Σήμερα αναρτώνται οι πίνακες υποψηφίων, οι οποίοι πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής, στη διαδικασία επιλογής.

Επισημαίνεται ότι στους πίνακες των αντικειμενικών μορίων θα συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.

Από σήμερα μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου, μπορούν να κατατίθενται τυχόν ενστάσεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τόσο για τους πίνακες υποψηφίων, οι οποίοι πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής όσο και για τους πίνακες των αντικειμενικών μορίων.

Από 30 Δεκεμβρίου 2015 έως 4 Ιανουαρίου 2016, έχει οριστεί να γίνει η εκδίκαση ενστάσεων και ανακοίνωση τελικών αναμορφωμένων τόσο των πινάκων υποψηφίων οι οποίοι πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής όσο και των πινάκων των αντικειμενικών μορίων.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνει προγραμματισμός συνεντεύξεων και ενημέρωση υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, για τις συνεντεύξεις.

Στις 8 Ιανουαρίου διεξάγεται μυστική ψηφοφορία (η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ξεκινήσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00), στα σχολεία για την εκλογή των διευθυντών εκπαίδευσης.

Συντάσσεται πρακτικό εφορευτικής επιτροπής που θα περιλαμβάνει τον υπολογισμό των μορίων που λαμβάνουν οι υποψήφιοι με βάση τον αριθμό ψήφων που έλαβαν. Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στις 11 Ιανουαρίου, θα αποσταλεί πρακτικό εφορευτικής επιτροπής των εκλογών, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, θα γίνει η καταχώρηση της βαθμολογίας και ακολουθεί η ανάρτησή της. Από 12/1/2016 έως 19/1/2016 θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων, ενώπιον του συμβουλίου επιλογής. Ακολουθεί ολοκλήρωση και ανάρτηση πινάκων της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Από 20/1/2016 έως 22/1/2016 κατατίθενται ενστάσεις για τον τελικό πίνακα. Από 25/1/2016 γίνεται η εκδίκαση ενστάσεων – κατάρτιση αναμορφωμένων πινάκων και αποστολή τους προς κύρωση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Από 27/1/2016 έως 29/1/2016 αναμένεται η πρόταση τοποθέτησης διευθυντών Εκπαίδευσης από τα Συμβούλια Επιλογής, απόφαση τοποθέτησης διευθυντών Εκπαίδευσης από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στη 1/2/2016 αναλαμβάνουν υπηρεσία οι διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass