ΣΕ 57 ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (Σ.Κ.Ε.Δ.) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επιστρέφει η ενισχυτική διδασκαλία

* Προσλαμβάνονται 117 εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλία -Ξεκινά άμεσα η λειτουργία έξι Σ.Κ.Ε.Δ. στην πόλη της Λάρισας και ενός στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 0:59

Της Λένας Κισσάβου

Επανέρχεται ο θεσμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα στα γυμνάσια, με την έναρξη λειτουργίας των πρώτων τμημάτων στην πόλη της Λάρισας να γίνεται στα τέλη Ιανουαρίου, σε έξι σχολεία.

Μετά από ένα χρόνο έλλειψης του θεσμού, αλλά και ατονίας του τα τελευταία χρόνια πριν αυτού, ξαναέρχεται στο προσκήνιο της εκπαίδευσης για να βοηθήσει αδύναμους μαθητές και μάλιστα προβλέπεται για την περιφέρεια Θεσσαλίας η λειτουργία 57 Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Σ.Κ.Ε.Δ.), με την πρόσληψη 117 εκπαιδευτικών για τις ανάγκες τους.

Αν και στα μέσα της φετινής σχολικής χρονιάς ξεκινά και πάλι να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διδακτική στήριξη των γυμνασιόπαιδων που έχουν ανάγκη και σύμφωνα με τα στοιχεία τα Υπουργείου Παιδείας, από το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, για το σχολικό έτος 2015-2016, θα επωφεληθούν 61.380 μαθητές Γυμνασίου σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα Γλωσσικής διδασκαλίας (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.

Χθες, η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, υπέγραψε την έγκριση λειτουργίας των πρώτων Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Σ.Κ.Ε.Δ.) και συγκεκριμένα για το νομό Λάρισας είναι τα εξής:

-2ο γυμνάσιο Λάρισας, τον οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών των 5ου και 14ου γυμνασίων

- 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 6ου γυμνασίου

-4ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 1ου Γυμνασίου Λάρισας.

-10ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 8ου Γυμνασίου

-12ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 11ου γυμνασίου

-15ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 9ου Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

-1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων και του Γυμνασίου Βαμβακούς.

Όπως αναφέρει στην «Ε» η κ. Αναστασοπούλου, έχει ήδη κατατεθεί πρόταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο Υπουργείο Παιδείας, για τη λειτουργία κι άλλων Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σε σχολεία άλλων δήμων του νομού Λάρισας, και αναμένεται η έγκρισή τους, καθώς όπως τόνισε, προβλέπεται να λειτουργήσουν σε όλη τη Θεσσαλία, 57 στο σύνολό τους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία των τμημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια, μετά την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης προς τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς για υποβολή αιτήσεων.

Ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τον ορισμό 515 Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Σ.Κ.Ε.Δ.) σε όλη την Ελλάδα ενώ για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος θα προσληφθούν 1.023 εκπαιδευτικοί ειδικότητας ΠΕ02 (Φιλόλογοι), ΠΕ03 (Μαθηματικοί), ΠΕ04.01 (Φυσικοί) και ΠΕ04.02 (Χημικοί) ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιοι.

Όπως αναφέρεται: «Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών/τριων στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους, η μείωση της μαθητικής διαρροής, η ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και η δυνατότητα πρόσβασης στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές Γυμνασίου υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» στους ΑΠ 6, 8 & 9 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass