ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

Διορίζουν «παιδιά» και συγγενείς του

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2016 0:19

 

ΑΘΗΝΑ

Με ειρωνικό τρόπο και παραδείγματα διορισμών «παιδιών» και συγγενών των κυβερνητικών στελεχών σχολιάζουν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση που ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και την ομιλία του πρωθυπουργού για το θέμα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

«Η μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση στόχο έχει να προσαρμόσει ακόμα περισσότερο το κράτος και τις εργασιακές συνθήκες των δημοσίων υπάλληλων στις ανάγκες του κεφαλαίου» τονίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Για προκλητικές τοποθετήσεις συγγενών κυβερνητικών στελεχών σε δημόσιες θέσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί παρά το γεγονός ότι «στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δήθεν έβαλε πάλι τέλος στο πελατειακό κομματικό κράτος. Προφανώς εννοεί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ο κ. Κουτσούκος αναρωτήθηκε «τι άλλο είναι όλοι αυτοί που διορίζει συστηματικά, ακόμη και σήμερα, σύζυγοι και λοιποί συγγενείς, παιδιά του κομματικού σωλήνα και κάθε είδους πρόθυμοι κρατικοδίαιτοι σε θέσεις γενικών γραμματέων, προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων ΔΕΚΟ και Οργανισμών, διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καλοπληρωμένων Συμβούλων κ.λπ.;» και μίλησε για τον ορισμό του κομματικού κράτους που λαμβάνει πλέον επικίνδυνα χαρακτηριστικά και δημιουργεί τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα.

«Η πρόκληση για προοδευτικές-δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι πάντα ανοιχτή, αρκεί η κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από τα σύνδρομα και τις σκοπιμότητες με τις οποίες εξυπηρετεί το κομματικό και πελατειακό της σύστημα και εφόσον αποδεχθεί ότι πρώτα αξιολογούμε και μετά διορίζουμε και όχι το αντίστροφο», τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Τα παιχνίδια με τις λέξεις του πρωθυπουργού περί 'αποκομματικοποίησης' και 'αποπολιτικοποίησης' δεν μπορούν να κρύψουν ότι η μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση στόχο έχει να προσαρμόσει ακόμα περισσότερο το κράτος και τις εργασιακές συνθήκες των δημοσίων υπάλληλων στις ανάγκες του κεφαλαίου» τονίζει το ΚΚΕ.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη 'παθογένεια' του κράτους και δεν θεραπεύεται, αλλά μόνο ανατρέπεται» καταλήγει.

«Ο Τσίπρας δίνει το σύνθημα: διορίστε» επισημαίνει το Ποτάμι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του «Μέχρι να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για το διορισμό της εξαδέλφης του -συζύγου του επίσης διορισμένου εξάδελφου Γιώργου Τσίπρα- ως μετακλητής στο γραφείο του κ. Χρ.Σπίρτζη οφείλουμε να επισημάνουμε τη σύμπτωση με τη λαϊκή παροιμία 'από το κεφάλι μυρίζει το ψάρι'». Το 'δάσκαλε που δίδασκες' έχει πλέον ξεπεραστεί. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δίνει το σήμα 'διορίστε, διορίστε, διορίστε'».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass