ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Διαμαρτυρία με κοστούμι και γραβάτα

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2016 0:34

 

ΑΘΗΝΑ

Στο υπουργείο Εργασίας και στη Βουλή διαδήλωσαν χθες το μεσημέρι περισσότερα από 5.000 μέλη επιστημονικών φορέων, που πήραν μέρος στο πανδικηγορικό - πανεπιστημονικό συλλαλητήριο, με αφετηρία τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με κοστούμια και γραβάτες τα μέλη των επιστημονικών συλλόγων ζήτησαν την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου.

Για κυβερνητικές προτάσεις που «οδηγούν στην κατεδάφιση και τον σφαγιασμό των συντάξεων όλου του λαού και στερούν από τους νέους την ελπίδα ότι θα πάρουν κάποτε σύνταξη» έκανε λόγο κατά την παρουσία του στην κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας.

«Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, εάν οι προωθούμενες από την κυβέρνηση μειώσεις στις συντάξεις συνδυαστούν με τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές και τις υπέρμετρες μνημονιακές φορολογικές επιβαρύνσεις, τους οδηγούν σε οικονομική καταστροφή, στην έξοδο από το επάγγελμά τους, την ανεργία και τη μετανάστευση» είπε ο κ. Στρατούλης.

Σήμερα σε νέα συνάντησή τους, στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΤΕΕ, οι επιστημονικοί φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και συνταξιούχοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου Εργασίας και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass