Έξωση στρατιωτικών για να στεγασθούν μετανάστες και ΜΚΟ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2016 8:06

 

Του Απόστολου Παπαπαρίση

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στους κύκλους των στρατιωτικών. Ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν δυνατόν να ζητηθεί από το ΥΠΕΘΑ να ξεσπιτωθούν στρατιωτικοί μέσα στο χειμώνα για να στεγασθούν μετανάστες και μέλη ΜΚΟ. Το γεγονός αυτό συνέβη στη Λέσβο, στο στρατόπεδο που στεγαζόταν το 296 ΤΕ στη Μόρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν 3 χρόνια περίπου έγιναν τα εγκαίνια σε 10 διαμερίσματα ΣΟΜΥ (Στρατιωτικά Οικήματα Μονίμων Υπαξιωματικών), που κατασκευάστηκαν σε χώρο ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) με έξοδα του στρατού και εργασία από τη διμοιρία κατασκευών αυτού.

Κάποιος όμως πολιτικός ιθύνων νους έδωσε το μισό στρατόπεδο για «χώρο φιλοξενίας μεταναστών», με ότι αυτό συνεπάγεται για τις 6 οικογένειες υπαξιωματικών, που έμεναν στα ΣΟΜΥ, οι οποίες είχαν όλες από 2 παιδιά και άνω, μερικές και νεογέννητα.

Στις 11 Ιανουαρίου 2016 τα στελέχη - ένοικοι των ΣΟΜΥ ενημερώθηκαν ότι με διαταγή του ΑΝΥΕΘΑ κ. Βίτσα, έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οικήματα εντός τεσσάρων ημερών, προκειμένου αυτά να διατεθούν για διοικητήριο «hotspot» προσφύγων.

Το ΓΕΣ, για να μετριάσει το πρόβλημα, πρότεινε στους ενοίκους να τους στείλει με διάθεση - απόσπαση σε κάποιες συγκεκριμένες μονάδες που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ή να τους πληρωθούν τα ενοίκια κάποιων μηνών στο νησί. Τρία στελέχη μετατέθηκαν στην Αθήνα και οι υπόλοιποι βρήκαν σπίτια στη Μυτιλήνη και τα ενοίκια θα τα καλύπτει το ΓΕΣ.

Δηλαδή σε χώρο που ανήκει στο Στρατό (ΤΕΘΑ), σε κτίρια που κατασκευάστηκαν με έξοδα από το Στρατό, αλλά κυρίως από τον κόπο συναδέλφων, χρησιμοποιούνται από την πρώτη φορά αριστερά και τους ΑΝΕΛ για να καλυφθούν ανάγκες μεταναστών – προσφύγων - ΜΚΟ, διώχνοντας συναδέλφους με οικογένειες.

Και φυσικά η περιουσία του ΤΕΘΑ θα χαθεί δια παντός. Αυτό θα εννοούσε μάλλον ο κ. Καμμένος όταν έλεγε ότι θα αξιοποιήσει την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων προς όφελος(;) των στελεχών του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass