ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ

Λίγη ζεστασιά για τα τετράποδα

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2016 0:09
Φιλοζωικά σωματεία από Αυστραλία, Ολλανδία και Βρετανία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα εθελόντριας και έστειλαν κρεβάτια και κουβέρτες Φιλοζωικά σωματεία από Αυστραλία, Ολλανδία και Βρετανία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα εθελόντριας και έστειλαν κρεβάτια και κουβέρτες

Χιόνια, παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. Όλοι ντύνονται λίγο πιο χοντρά, κουκουλώνονται με κασκόλ, σκουφιά για λίγη ζεστασιά. Ζεστασιά όμως αναζητούν και τα ζώα. Ειδικά εκείνα που τις ημέρες αυτές βρίσκονται είτε στον δρόμο, είτε στο Δημοτικό Κυνοκομείο της Λάρισας.

Σε πείσμα των καιρών, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, και μάλιστα ευαισθητοποιημένοι όπως η ενεργή εθελόντρια – φιλόζωος Μάρσα Δημοπούλου, που ζει στη Λάρισα τα τελευταία δέκα χρόνια. Μετά από έκκληση που έκανε μέσω διαδικτύου λίγο πριν τις γιορτές για τις ανάγκες που έχει το Δημοτικό Κυνοκομείο της πόλης, κάποιοι ανταποκρίθηκαν και η βοήθεια έφτασε μόλις προχθές στον προορισμό της. Στα ζώα και ειδικά στα κουτάβια που πεθαίνουν από το κρύο. «Γνωρίζω τις συνθήκες που επικρατούν στο Κυνοκομείο της Λάρισας» λέει στην «Ε» η κ. Δημοπούλου και προσθέτει «εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών τα κουτάβια πεθαίνουν από το κρύο. Έκανα μία έκκληση για βοήθεια μέσω του διαδικτύου και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη». Συγκεκριμένα παραδόθηκαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο της πόλης είκοσι μεγάλα κρεβάτια δωρεά του σωματείου Penny Marathon από την Αυστραλία, δεκατέσσερα κρεβάτια και είκοσι κουβέρτες από το Ολλανδικό Σωματείο Huize Zwerfhond ενώ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να φτάσει στον προορισμό της βοήθεια από τον μεγαλύτερο φιλοζωικό οργανισμό της Βρετανίας. Πρόκειται για το «Greek Animal Rescue», έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό ίδρυμα, το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τα κακοποιημένα, παραμελημένα, αδέσποτα και τραυματισμένα ζώα στην Ελλάδα.

Το «Greek Animal Rescue» ιδρύθηκε το 1989 και εργάζεται για να ανακουφίσει τον πόνο των ζώων στην Ελλάδα. Συγχρόνως υποστηρίζει διάφορα καταφύγια ζώων , βοηθά στη στείρωση σκυλιών και γατιών ενώ συνδράμει και στην ανεύρεση κατοικίας των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ως στόχο να διευρύνει το έργο διάσωσης μέσα από τα καταφύγια που υποστηρίζει, να παρέχει την απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα, να προωθήσει τη δημόσια εκπαίδευση για τη σωστή μεταχείριση των ζώων.

«Για αυτές τις κρύες νύχτες του χειμώνα και προκειμένου τα ζώα να προφυλαχθούν από την παγωνιά ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για βοήθεια σωματεία του εξωτερικού», εξηγεί η Μάρσα Δημοπούλου διευκρινίζοντας ότι «συνήθως τέτοια μεγάλα σωματεία ειδικά όπως είναι αυτό το “Greek Animal Rescue” δύσκολα αποστέλλουν κάποιο είδος βοήθειας. Είναι δύσπιστα απέναντι στα δημοτικά κυνοκομεία. Διατηρούν πολλές επιφυλάξεις για την παραλαβή της βοήθειας από τον τελικό αποδέκτη. Εμείς όμως καταφέραμε να τους πείσουμε ότι στη Λάρισα γίνεται μια σοβαρή δουλειά. Μπορεί οι ελλείψεις σε προσωπικό να είναι μεγάλες, αλλά υπάρχει θέληση για συνεργασία μεταξύ των υπευθύνων και των εθελοντών και έτσι πετυχαίνουμε να ανάλογα αποτελέσματα».

Οι εθελοντές είναι αισιόδοξοι και υποστηρίζουν ότι αν υπάρχει η πρόθεση μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, αρκεί να υπάρξει συνεργασία. «Καταλαβαίνω ότι γύρω μας υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να βοηθήσουμε και τα ζώα γιατί να μην το κάνουμε», αναφέρει η κ. Δημοπούλου απαντώντας σε όσους σχολιάζουν αρνητικά τη δράση τους εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που βιώνουν πολλές οικογένειες. Αισιόδοξο πάντως είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν και μεμονωμένες προσφορές στο Δημοτικό Κυνοκομείο. «Έστω και μια κουβέρτα που θα φέρει κάποιος, έχει μεγάλη σημασία για εμάς», αναφέρουν χαρακτηριστικά εθελοντές.

Την ίδια ώρα όμως καθημερινοί είναι οι εντοπισμοί αδέσποτων ζώων, σκυλιών και κουταβιών που στις περισσότερες περιπτώσεις αφέθηκαν στον δρόμο από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα αυτά να μαζεύονται από εθελοντές και να αναζητούν εκ νέου σπιτικό. Μια οικογένεια που αυτή τη φορά θα περιθάλψει το ζώο γιατί το θέλει πραγματικά.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass