ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΛΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ:

«Τους περιμένουμε για διάλογο…»

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 0:33

ΑΘΗΝΑ

Διάλογο με τους αγρότες που το επιθυμούν προαναγγέλλουν κυβερνητικά στελέχη. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, «πάντα τους περιμένει ο πρωθυπουργός, ο οποίος πολύ σύντομα θα τους δει».
Αλλά και ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε ότι «έχουμε πάρει ήδη μηνύματα από διάφορα μπλόκα και τους περιμένουμε από βδομάδα να συζητήσουμε».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι αγρότες «δεν είναι απλά σύμμαχοί μας, αλλά συνεργάτες γι' αυτό που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα».
«Τους περιμένουμε από βδομάδα να συζητήσουμε όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανοικοδόμηση της νέας Ελλάδας» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ο δε κ. Αποστόλου είπε ότι στον διάλογο με τον πρωθυπουργό θα λειανθούν πολλές επιπτώσεις από τα όσα ζητούνται ως απαιτούμενα για την αξιολόγηση.
Προσπάθησε να καθησυχάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι «σιγά-σιγά θα πάρουν όλα τον δρόμο τους», αλλά εξήγησε σε ό,τι αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης πως «υπό τις παρούσες συνθήκες κάθε άλλη λύση θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα».
Κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό και απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε, αντεπιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «μαζί ψηφίσαμε την συμφωνία για την προκαταβολή του φόρου, για την αύξηση των συντελεστών του φόρου, για την μη επιστροφή του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου». «Όλα αυτά αναφέρονται ρητά στην συμφωνία» σημείωσε.
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό τους, δηλώνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας την ώρα που τα τρακτέρ συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα κόντρα στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει επιτέλους να συκοφαντεί το αγροτικό κίνημα, τους έλληνες αγρότες» είπε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
»Παλεύουν και αγωνίζονται για να ζήσουν αυτοί κι οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια, για να μείνουν στα χωράφια τους, να μείνουν στα χωριά τους. Να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να παράγουν για να έχει τη διατροφή την απαραίτητη ο ελληνικός λαός. Η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί εδώ και τώρα» πρόσθεσε.
Και ζήτησε από την κυβέρνηση να καταργήσει τους «αντασφαλιστικούς νόμους», να δώσει δωρεάν πετρέλαιο «όπως δίνει στους εφοπλιστές», αλλά και προσφέρει φθηνό ρεύμα για να μπορούν οι αγρότες να καλύψουν το κόστος παραγωγής.
«Είμαστε μαζί τους οι εργάτες, οι άνεργοι, όλοι οι υπόλοιποι αγρότες από όλη την Ελλάδα που δε βρίσκονται σήμερα εδώ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες» κατέληξε.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Να ανοίξουν τους δρόμους, διασφαλίζοντας την ομαλή οικονομική κοινωνική ζωή της χώρας, κάλεσε τους αγρότες από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
«Μην επιτρέψετε να θαμπώσουν τα βήματά σας, οι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι ανοίξτε τους δρόμους, πείτε όχι στη βία και το διχασμό» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.
Παράλληλα τόνισε, ότι στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νέο ασφαλιστικό το οποίο, όπως είπε, «διαλύει το σύστημα ενισχύει την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία, ενώ μετατρέπει τις συντάξεις, ιδιαίτερα των νέων σε φιλοδώρημα».
Η κ. Γεννηματά εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της με την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών.
«Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται μια τέτοια επιχείρηση σε βάρος διαδηλωτών και φοβάμαι ότι θα εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από την κυβέρνηση και τους αγρότες να κάνουν ένα βήμα πίσω στη στάση τους ώστε να αρχίσει διάλογος.
Σχετικά με τα επεισόδια στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολίασε: «Η σύγκρουση κυβέρνησης-αγροτών δεν πρέπει να φθάσει στα άκρα. Οι συνεχιζόμενοι αποκλεισμοί εθνικών οδών και οι σημερινές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, κάνουν επείγουσα την ανάγκη να αναζητηθεί λύση.
» Η κυβέρνηση, που εξαπάτησε τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, πρέπει επιτέλους να δείξει ειλικρινή κι όχι προσχηματική διάθεση συνεννόησης. Να αποσύρει ρυθμίσεις που καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και να αντιληφθεί ότι όλοι οι αγρότες δεν είναι το ίδιο.
» Οι αγρότες από τη δική τους πλευρά, να προσέλθουν σε διάλογο με σαφείς, υλοποιήσιμες προτάσεις ώστε να συμμετέχουν στα κοινά βάρη ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω. Η σύγκρουση και η βία δεν οδηγούν σε λύσεις.»
Ο Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
Μεγάλο μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και όλα τα στελέχη του κόμματος παρευρέθηκε στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
«Ο γενικός ξεσηκωμός της αγροτιάς και των λαϊκών δυνάμεων και η σημερινή κοσμοπλημμύρα στην πλατεία Συντάγματος, θα σαρώσουν τα αντιασφαλιστικά και αντιαγροτικά μέτρα της κυβέρνησης» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Ο Αλέξης Τσίπρας, αν δεν πάρει άμεσα πίσω αυτά τα μέτρα, τότε θα φύγει νύχτα κάτω από τη γενική χλεύη, την λαϊκή οργή και την κατακραυγή. Εδώ που έχει φτάσει η χώρα ή θα τελειώνουμε με τα μνημόνια ή τα μνημόνια θα τελειώσουν τον ελληνικό λαό. Ο λαός έχει κάνει την επιλογή του: Τέλος στα μνημόνια, τέλος στη νεομνημονιακή κυβέρνηση, τέλος στο μνημονιακό μπλοκ» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Αθήνα
«Το πρόβλημα για τους αγρότες δεν είναι το ύψος των εισφορών αλλά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής είναι μεγαλύτερο από τις τιμές διάθεσης» δήλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι οι αγρότες βρίσκονται σε ακραίο σημείο και αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ζήσουν.

Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι, αντί να σκύψει στο πρόβλημά, αποκαλεί τους αγρότες «φοροφυγάδες και ακροδεξιούς».

«Αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να χειριστεί το θέμα μια κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, και ζήτησε για μια ακόμη φορά από την κυβέρνηση να παραιτηθεί, επειδή, όπως υποστήριξε, δεν έχει λαϊκό έρεισμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass