Όταν οι νέοι της Λάρισας κάνουν «Ονειρα»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2016 1:03
Η Αλ. Αγοραστού μέλος της ομάδας που οργανώνει το event στη Λάρισα Η Αλ. Αγοραστού μέλος της ομάδας που οργανώνει το event στη Λάρισα

 

Το ΤEDx Larissa επιστρέφει και χαρίζει μια νέα εμπειρία με θέμα τα «Όνειρα». Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου μέσω του live streaming event στους χώρους του οργανισμού «Λίντο» θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση, ομιλίες από το ετήσιο συνέδριο TED 2016 με θέματα που αφορούν στα «Όνειρα». «Ζούμε σε μια εποχή που επιβάλλεται να έχουμε όνειρα» δηλώνει στην «Ε» η Αλεξάνδρα Αγοραστού μία εκ των οργανωτών για να προσθέσει ότι «τα όνειρα των νέων είναι περισσότερα από ποτέ. Βλέπουμε μια κατάσταση η οποία δεν μας αρέσει και θέλουμε να την αλλάξουμε. Ερχόμενοι σε επαφή με καταξιωμένους ανθρώπους ανά τον κόσμο βρίσκουμε τον τρόπο να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας».

Για «όνειρα» που υλοποιούνται θα μιλήσουν την Παρασκευή επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, άνθρωποι της τεχνολογίας και της δημιουργικότητας καταξιωμένοι ο καθένας στον τομέα του και διεθνώς. Θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους, τις επιχειρηματικές και προσωπικές πρωτοβουλίες που πήραν ώστε να επιτύχουν προσωπική πρόοδο και ανάπτυξη, αλλά κυρίως για το πώς τα επιτεύγματά τους μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εξελιχθούν και να αισιοδοξούν για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους μέσω της ιστοσελίδας www.eventora.com καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το συνέδριο θα διαρκέσει από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και θα είναι με δωρεάν είσοδο.

«Καλούμε όλους τους νέους να μοιραστούμε αυτή τη μοναδική εμπειρία, να γνωρίσουν το TEDx Larissa. Να οραματιστούμε από κοινού και να ονειρευτούμε, να ακούσουμε και να μιλήσουμε για dreams», αναφέρει η Αλεξάνδρα Αγοραστού. Στόχος της ομάδας είναι να προκαλέσει τους πολίτες της Λάρισας να γίνουν εκφραστές μίας πόλης που επιθυμεί τη γνώση, επιδιώκει την ανάπτυξη και προωθεί την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Η εκδήλωση θα γίνει σε αναμετάδοση από το ετήσιο συνέδριο με ομιλίες στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους ή μετάφραση. Αρωγός στην προσπάθεια είναι ο οργανισμός «Λίντο» που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση, προσφέροντας δωρεάν τον χώρο, τις υποδομές, την επικοινωνία και τα ποτά.

Το TED είναι ένας αμερικάνικος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υπάρχει και στην Ελλάδα. Στη Λάρισα είναι το TEDx Larissa. Στα συνέδρια αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η εμπειρία. Οι σύντομες ομιλίες συνήθως περιλαμβάνουν ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, αυτό αποτελεί και το κεντρικό μήνυμα του TED.

Στην οργανωτική ομάδα της Λάρισας συμμετέχουν η Αλεξάνδρα Αγοραστού, ο Ανδρέας Τζέκας, ο Ευθύμης Σκουφάς, η Αγγελική Κολτσίδα και ο Δημήτρης Ζησόπουλος. Παρουσιαστής στην εκδήλωση θα είναι ο Αρης Δημοκίδης.

Στην Ελλάδα όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2012 όταν ένας φοιτητής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε την ιδέα να διοργανώσει το πρώτο TED event σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Εννιά μήνες μετά και το πρώτο TEDxAUEB με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την πραγματικότητα» ήταν γεγονός. Το παράδειγμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ακολούθησαν και άλλα ελληνικά πανεπιστήμια που πήραν άδεια από τον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΤΕD για να διοργανώσουν αντίστοιχα συνέδρια.

Στη Λάρισα το πρώτο TEDx Larissa πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 το οποίο είχε ως στόχο να αποτελέσει έναυσμα για την έναρξη και δημιουργία και άλλων αντίστοιχων εκδηλώσεων. Όπως και έγινε με το TEDx Larissa live «dreams» της Παρασκευής.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass