ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Καταγγελία για "σκανδαλώδη σύμβαση" και μισθούς – πρόκληση

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2016 0:24

 

ΑΘΗΝΑ

«Αποτελεί σκάνδαλο η σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ για νέα σύμβαση παραχώρησης του “Ελ. Βενιζέλος” σε γερμανοκαναδική εταιρία», τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε δηλώσεις στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Ρουμελιώτης κατήγγειλε τη σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει από τώρα σε παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου, η οποία λήγει σε 10 χρόνια. Μάλιστα, με τη λήξη της, το 2026, το αεροδρόμιο περνάει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η καναδική εταιρία που κατέχει το 40% των μετοχών του ΔΑΑ ( το οποίο της εκχώρησε η γερμανική Hochtief), φέρεται να συζητά παράταση της σύμβασης για 20 χρόνια έναντι μόλις 250 εκατ. ευρώ, όταν τα κέρδη του Αεροδρομίου το 2015 ήταν 110 εκατ. ευρώ, με τα 100 από αυτά να περνούν στα χέρια του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΔΑΑ, μπορεί η παράταση της σύμβασης να αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, ωστόσο, οι όροι της νέας σύμβασης καθορίζονται από το Δημόσιο και όχι από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, «για τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, “κόκκινη γραμμή” στην όποια διαπραγμάτευση αποτελεί η μη απόκτηση μεγαλύτερου ποσοστού από τους Γερμανοκαναδούς ιδιώτες, αλλά και η μικρότερη εκπροσώπησή τους στο ΔΣ του ΔΑΑ, η μη καταβολή ενοικίων από το ελληνικό Δημόσιο στο Αεροδρόμιο για τους χώρους των τελωνειακών αρχών, το αστυνομικό τμήμα, ακόμα και τον πύργο ελέγχου».

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε εκτενώς στην κακοδιαχείριση από την πλευρά των ξένων ιδιωτών που κατέχουν το μάνατζμεντ, με αιχμή «τους εξωπραγματικούς μισθούς του διευθύνοντος συμβούλου (35.000 ευρώ μηνιαίως Χ 14= 490.000 ευρώ ετησίως), των γενικών διευθυντών (12.500 ευρώ μηνιαίως) και των διευθυντών (11.000 ευρώ)».

Όπως είπε ο κ. Ρουμελιώτης, το νέο ΔΣ από τον περασμένο Μάιο κατάφερε να βάλει τέλος στις απευθείας αναθέσεις συμβάσεων στο χώρο του αεροδρομίου, αλλά και να επιβάλει την ελληνική γλώσσα στις συνεδριάσεις.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΔΣ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» διευκρίνισε ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί είναι ενήμεροι και αποφασισμένοι να θέσουν όρους στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ προανήγγειλε ουσιαστικές αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΑΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass