ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ «ΠΡΟΔΟΤΕΣ « ΚΑΙ «ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ»

Αθλιότητες Χρυσαυγιτών στη Βουλή

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2016 0:26

 

ΑΘΗΝΑ

Προκλητικές φραστικές εκφράσεις αλλά και ανάρμοστη συμπεριφορά, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, επέδειξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, την οποία ενημερώνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τρέχουσες εξελίξεις σε μεταναστευτικό, προσφυγικό και εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να αποβληθούν από τη συνεδρίαση.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιτέθηκαν με σκληρές εκφράσεις εναντίον, τόσο του υπουργού Άμυνας όσο και των στρατιωτικών επιτελείων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντάς τους μεταξύ άλλων «προδότες» και «φιλιππινέζες», ενώ ταυτόχρονα βιντεοσκοπούσαν τα επεισόδια.

Άμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών όλων των κομμάτων που ζήτησαν την αποβολή τους.

Ωστόσο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Η στάση τους αυτή είχε σαν αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά και την ομόφωνη απόφαση όλων των κομμάτων να ενεργοποιήσει το άρθρο 81 του κανονισμού της Βουλής για την αναγκαστική αποβολή τους από τη συνεδρίαση.

Τελικά, παρουσία και του φρούραρχου της Βουλής, τους παραδόθηκε εγγράφως η απόφαση της Επιτροπής και έτσι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Αντιδράσεις

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά επεισόδιο, καλώντας όλα τα κόμμα -πλην ΧΑ- να περιφρουρήσουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε: “Οι βουλευτές της ΧΑ έφτασαν σήμερα στο σημείο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, να χλευάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις . Θα πρέπει όλοι οι πολίτες και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να καταλάβουν, ότι αυτό δεν είναι πατριωτική συμπεριφορά αλλά νεοναζιστική συμπεριφορά".

Γραπτή δήλωση

Κατηγορηματικοί ότι "δεν θα ανεχθούν περαιτέρω έκπτωση του κοινοβουλευτικού διαλόγου και απόπειρες κατάργησης του στην πράξη", δήλωσαν όλα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, με αφορμή την προκλητική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εναντίον του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του στρατιωτικού επιτελείου που τον συνόδευε, κατά την ενημέρωση που έκανε, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τρέχουσες εξελίξεις σε μεταναστευτικό, προσφυγικό και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, επιβεβαίωσαν την ομόφωνη απαίτηση τους για την αποβολή από τη συνεδρίαση της Επιτροπής "των μελών της νεοζαστικής Χρυσής Αυγής", όπως την χαρακτηρίζουν.

Όπως τονίζουν σε γραπτή δήλωση τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με πρωταγωνιστές των Χρήστο Παππά και των Ηλία Κασιδιάρη, "επιτέθηκαν με προσβλητικές και κακοήθεις εκφράσεις κατά του αρχηγού ΓΕΣ και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων".

"Εκτόξευσαν ρατσιστικές ύβρεις κατά μεταναστών, προσφύγων και κάθε βουλευτή που αντέδρασε στη φασιστική συμπεριφορά τους", υπογραμμίζουν και προσθέτουν:

"Ο φρούραρχος, εκτέλεσε την απόφαση του προέδρου της Επιτροπής και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απεβλήθησαν, σε υλοποίηση της έμπρακτης καταδίκης του Σώματος".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Κώστας Δουζίνας, κάνει λόγο για ανεπίτρεπτη και ανάρμοστη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που οδήγησε στην αποβολή τους.

"Με βάση το άρθρο 81 του Κανονισμού της Βουλής και επειδή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν την ανάρμοστη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά τους, αποκλείονται από τη συνεδρίαση, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής", τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass