Μ. Χαρακόπουλος: Η κρίση δεν είναι άλλοθι για κατάρρευση κοινωνικών δομών

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2016 18:17

 

 

 

«Η κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να καταρρεύσουν σημαντικές κοινωνικές δομές, οι οποίες στηρίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες επιβάλλεται η κρατική μέριμνα και η συνεχής εκδήλωση αλληλεγγύης. Στην ανάγκη η κυβέρνηση οφείλει να περικόψει δαπάνες από τομείς που αποδεδειγμένα εξακολουθεί να παρατηρείται σπατάλη προκειμένου να στηρίξει δομές που προσφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο». Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή ερώτησή που συνυπογράφει για τα προβλήματα χρηματοδότηση στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ & Παιδιών-ΑμεΑ).

Η ερώτηση με πρώτον υπογράφοντα το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιογιάκα απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουπλή, Εργασίας κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και Οικονομικών κ. Ευριπίδη Τσακαλώτο. Οι ερωτώντες βουλευτέςυπογραμμίζουν ότι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΔΑΠ & Παιδιών-ΑμεΑ «διακυβεύεται λόγω της μη έγκαιρης καταβολής της προβλεπόμενης, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’, χρηματοδότησης προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα». Σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις επικεφαλής δημοτικών αρχών και εκπροσώπων των εργαζομένων στις δομές, προκύπτει ότι «εκκρεμεί η πληρωμή της πρώτης δόσης που αντιστοιχεί στο 30% του ετήσιου προϋπολογισμού και του υλοποιημένου έργου και αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015. Αναφέρεται επίσης ότι, αν και η χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ & Παιδιών-ΑμεΑ για την περίοδο 2015-2016 προέρχεται από τρεις πηγές (ΕΠΑΝΑΔ, ΠΕΠ, Εθνικοί Πόροι), ενδέχεται να καταβληθεί προσεχώς μόνο το σκέλος της πρώτης δόσης που χρηματοδοτείται από το ΕΠΑΝΑΔ και το οποίο αντιστοιχεί μόλις στο 15-20% του συνόλου των εγκεκριμένων παιδιών».

Οι υπογράφοντες βουλευτές σημειώνουν ότι «η προβληματική ροή της χρηματοδότησης έχει αποτέλεσμα τη μη καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών στους εργαζόμενους και την αδυναμία προμήθειας επαρκών υλικών για τη σίτιση, την εκπαίδευση και τη δημιουργική ενασχόληση, με κίνδυνο να υποβαθμιστεί η ποιότητα του κοινωνικού, παιδαγωγικού έργου που επιτελείται στις δομές αυτές». Κατόπιν τούτων ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι προτίθενται να πράξουν «για την έγκαιρη καταβολή, από όλους τους συμμετέχοντες φορείς χρηματοδότησης, της οφειλόμενης δόσης και, στο εξής, για την απρόσκοπτη καταβολή των επόμενων δόσεων σύμφωνα με τις φάσεις υλοποίησης του έργου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass