ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ

Δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του ΤΑΙΠΕΔ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 0:48

ΑΘΗΝΑ

Για υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, που αφορά θέματα που σχετίζονται την εκκαθάριση του τιμήματος από την πώληση του ΟΠΑΠ, διώκονται τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τη "Ναυτεμπορική", η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά στην κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το οποίο έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας κατά συναυτουργία εκ της οποίας η συνολική  ζημία που προξενήθηκε στο δημόσιο ξεπερνά το ποσό των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η δίωξη είναι το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της Εισαγγελέας κατά των Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ραίκου για τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατά την εκκαθάριση του τιμήματος που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta Ltd.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διερεύνηση της κύριας υπόθεσης  του ΤΑΙΠΕΔ, που αφορά στη μεταβίβαση ακινήτων.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς συνεχίζει την προκαταρκτική εξέταση για την ουσία της επίμαχης σύμβασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τυχόν διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΔΕΠ, παρακράτησαν και δεν απέδωσαν έγκαιρα τόκους που προήλθαν από το τίμημα πώλησης του ΟΠΑΠ.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ σημείωναν ότι το κατηγορητήριο αφορά σε προηγούμενες διοικήσεις, ωστόσο χαρακτήρισαν τις κατηγορίες ανυπόστατες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΤΑΙΠΕΔ, ως οφείλει, αποδίδει το τίμημα από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχει περιέλθει στην κυριότητά του πάντα εντός 10 ημερών.

Στο μεσοδιάστημα τα ποσά έχουν κάποια απόδοση κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ. Την απόδοση αυτή (τόκους) λέει ο εισαγγελέας ότι έπρεπε να αποδοθεί μαζί με το τίμημα.

Ωστόσο ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ κατατάσσει τους τόκους στα έσοδα του Ταμείου, απαιτούμενα για την λειτουργία του. Πάντως, από το 2015 με απόφαση της διοίκησης του Ταμείου, αποδίδονται και οι τόκοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass