ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΟ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μόνιμη αποθήκη ψυχών

Πρόσκληση σε αγρότες για δίκαιες λύσεις στα προβλήματα της υπαίθρου

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2016 0:36

ΑΘΗΝΑ

Τη σύγκληση του Συμβουλίων Πολιτικών Αρχηγών πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 7 Μαρτίου, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβαση του για τις ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό, κατά την οποία στηλίτευσε τη στάση ορισμένων χωρών.

Επισήμανε ότι "κάποιοι δεν κατανοούν πως ή οι κανόνες θα είναι κοινοί για όλους, ή δεν θα υπάρχουν κανόνες, πως ή οι συμφωνίες θα τηρούνται από όλους, ή δεν θα υπάρχουν συμφωνίες", είπε, ενώ χαρακτήρισε "απαράδεκτο" το γεγονός, μια χώρα με μεγάλη ιστορία στην ΕΕ, η Αυστρία, να καλεί σε "παρασυσκέψεις χωρίς την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων χωρών".

Τόνισε ότι "έχει συμβεί κάτι ακόμα χειρότερο και είναι ντροπή για την λειτουργία της ΕΕ, να αποφασίζουν οι ηγέτες στις Συνόδους Κορυφής και οι συμφωνίες να ακυρώνονται από επικεφαλής της αστυνομίας ορισμένων κρατών, ακόμα και μη μελών της ΕΕ".

Και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα απαιτεί από τους ετέρους να φέρονται υπεύθυνα, όπως φερόμαστε και εμείς".

"Να τηρήσουν χωρίς καθυστέρηση το σύνολο όσων συμφωνήθηκαν. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά", επισήμανε και υπογράμμισε: "Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορεί να σηκώνουν φράχτες, να γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι ανεκτό και ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει. Δεν θα αποδεχθούμε τη μετατροπή της χώρας μας σε μία μόνιμη αποθήκη ψυχών και στην Ευρώπη να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα".

"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει σε συμφωνίες αν δεν κατοχυρωθεί ο υποχρεωτικός επιμερισμός των βαρών" μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ", πρόσθεσε.

Μήνυμα προς τους αγρότες

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών και το κλείσιμο των συνόρων στον Προμαχώνα, έκανε λόγο για "πατριωτικό συμφέρον", τονίζοντας ότι "όταν κάποιοι μας κουνούν το δάχτυλο και απειλούν με κλείσιμο συνόρων, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας".

Και απηύθυνε "κάλεσμα στη συνέχιση του διαλόγου ώστε να βρεθούν λύσεις και  προσπάθεια οι κινητοποιήσεις να έχουν μορφές δράσης που δεν στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου".

"Κατέθεσα στους αγρότες σειρά προτάσεων, για την επανεκκίνηση της παραγωγής, αλλά και για το εισόδημα τους, για να αντιμετωπιστεί με δίκαιο τρόπο το πρόβλημα", είπε. "Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε το 5% του αγροτικού κόσμου, θα προστατεύσουμε το 90%", είπε και πρόσθεσε εμφατικά: "Να πούμε αλήθειες επιτέλους!".

Υπογράμμισε ότι "δεν μπορούμε να μιλάμε για αφορολόγητο 24.000 ευρώ ακόμα και στους αγρότες", διευκρινίζοντας ότι πρέπει να στηριχτεί ο αγροτικός τομέας.

Αποκάλυψε ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: "Μία μικρή μειοψηφία στήνει παραστάσεις, προσκαλώντας τις κάμερες, με επιθέσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Να τους πω ότι αυτό είναι τζάμπα κόπος, διότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λαμόγια, δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, δεν είναι καριερίστες και δεν θα ανεχτούν απειλές και εκβιασμούς γιατί έχουν βγει μέσα από το λαό και αγωνιούν για το λαό".

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν δικαιώματα και επισήμανε ότι τα κίνητρα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αφορούσαν την τήρηση της νομιμότητας.

Υπόθεση εκβιαστών

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση των "δημοσιογράφων- εκβιαστών", δίνοντας "συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση ενός δικτύου εκβιαστών", επισημαίνοντας ότι "θα ξηλωθεί το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής κλωστή- κλωστή από την κυβέρνηση".

Δημόσια Διοίκηση

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δημόσιας διοίκησης, επισημαίνοντας την απουσία Μητσοτάκη από την αίθουσα: "Μέχρι τώρα είχα συνηθίσει τους πρωθυπουργούς να απουσιάζουν", είπε, για να προσθέσει: "To ν/σ για τη δημόσια διοίκηση αποτελεί τομή στην Ιστορία της Μεταπολίτευσης".

Αναφέρθηκε στον θεσμό του διοικητικού γραμματέα και στο Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και έκανε λόγο για νέα μορφή αξιολόγησης και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων, μέσα από ισορροπημένο σύστημα μοριοδότησης, αλλά και για θέσπιση νέου βαθμολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Λίστα Μπόργιανς

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι το απόγευμα έλαβε μία επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς στο γραφείο του στου Μαξίμου. "

Κατηγόρησε με οξύτητα την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για την στάση της και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα φέρει όλα τα στοιχεία στο φως.

Ο κ. Μπόργιανς αναφέρει ότι "μπορώ να επιβεβαιώσω την περιγραφή του τότε Έλληνα Πρόξενου στο Ντίσελντορφ, κ. Πλεξίδα, ότι στο πλαίσιο επανειλημμένων συνομιλιών μας, του προσέφερα βοήθεια για την ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, καθώς επίσης και για την ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass