Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ «VIRAL»

Μετά τον γύρο του κόσμου, τι;

* Ο Γιάννης Μπατζιόλας που έκανε παγκοσμίως γνωστό τον Βουκεφάλα μέσω της διαφήμισης ενός οίκου ανοχής στη φανέλα και ο Σπύρος Θεοχαρίδης ως βιαστικός τραυματιοφορέας εξηγούν στην «Ε» τι έγινε αφού έσβησαν τα φώτα

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2016 0:09 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Μαρ 2016 0:21

Του Κώστα Γκιάστα

Για τον έναν ήρθε ολόκληρο συνεργείο του BBC στο γραφείο του στη Λάρισα. Για τον άλλο η παρουσιάστρια Έλεν ντε Τζένερις έπαιξε το βίντεό του στην εκπομπή που σπάει όλα τα νούμερα τηλεθέασης, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Γιάννης Μπατζιόλας και ο Σπύρος Θεοχαρίδης ίσως να μην γνωρίζονται, όμως αμφότεροι γνώρισαν παγκόσμια αναγνώριση μέσα από τις πράξεις τους. Ο πρώτος αποφάσισε να βάλει στη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Βουκεφάλα, διαφήμιση του οίκου ανοχής Σούλα, ενώ ο δεύτερος ήταν ο άτσαλος τραυματιοφορέας της ΑΕΛ. Πήραν και με το παραπάνω το «τέταρτο της δημοσιότητας» που σύμφωνα με τον Άντι Γουόρχολ τους αναλογεί. Αλήθεια, πώς το επεξεργάστηκαν όλο αυτό το «κύμα» ενδιαφέροντος και κατά πόσο άλλαξε η καθημερινότητά τους και η ίδια τους η ζωή; Αυτό τους ρωτάει η «Ε».

«Ψάχναμε να βρούμε οικονομικούς πόρους και βρήκαμε την ιδέα για να χτυπήσουμε την πόρτα της κ. Σούλας ενδιαφέρουσα» θυμάται ο Γιάννης Μπατζιόλας από το πρόσφατο 2012: «Σκεφτόμασταν πως αν το πετύχουμε θα μας έγραφε ο τοπικός Τύπος και τα σάιτ. Ομάδα που συνεργάζεται με οίκο ανοχής».

Μα έλα που δεν ασχολήθηκαν μόνο αυτοί: «Παίξαμε μόλις ένα φιλικό με το Στόμιο και μόλις ανεβάσαμε τις φωτογραφίες στο facebook και δημοσιεύτηκε τοπικά άρχισε το πανηγύρι. Με έπαιρναν από τις 7 το πρωί να βγαίνω σε ραδιόφωνα, να μιλάω στην τηλεόραση και να δίνω συνεντεύξεις σε σάιτ και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας. Μετά από 3 ημέρες με πήραν τηλέφωνο από τον Χρυσό Οδηγό και μου ζήτησαν την άδεια να δίνουν το δικό μου τηλέφωνο όταν έψαχναν για το όνομα Βουκεφάλας. Τους είπα ναι. Για 3 ημέρες το τηλέφωνο χτυπούσε διαρκώς». Αυτό στην Ελλάδα γιατί όταν άρχισε να παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις «Μετά την 4η ημέρα άρχισαν να δείχνουν τα ξένα δίκτυα ενδιαφέρον. CNN, Euronews, Skynews μας κάλυπταν τη δραστηριότητα. Ήρθε στο γραφείο μου το συνεργείο του BBC με Βρετανό δημοσιογράφο για συνέντευξη. Δεν υπήρξε χώρα που να μην έχει δημοσιευτεί η είδηση».

Από αρχείο άλλο τίποτα. Τα έχει κρατημένα όλα. Τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά, έντυπα. Πριν ξεσπάσει το τεράστιο αυτό ενδιαφέρον για το θέμα διατηρούσε τουριστικό γραφείο. Το ίδιο διατηρεί και τώρα. «Επαγγελματικά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν υπήρξε υλικό κέρδος. Ίσα ίσα που αν αναζητήσει κάποιος το όνομά μου θα βγει ο Βουκεφάλας και όχι το γραφείο μου, χαμένος είμαι σ’ αυτό. Όμως ουσιαστικά μόνο και μόνο σαν εμπειρία θα τη διηγούμαι στα παιδιά και τα εγγόνια μου. Εγώ και οι φίλοι μου γράψαμε ιστορία» το λέει δίχως να του λείπει η δημοσιότητα αφού πραγματικά την «ξεζούμισε». Για την ιστορία η ομάδα Βουκεφάλας δεν υφίσταται πλέον.

* Ο Σπύρος Θεοχαρίδης ήταν επί σειρά ετών γνωστός στη Λάρισα ως «Ινδιάνος» που μέσα σε ένα απόγευμα έγινε παγκοσμίως γνωστός ως τραυματιοφορέας. Έτυχε να πέσει, να ξαναπέσει και να... (τι άλλο;) να ξαναματαπέσει σε ένα ματς με τον Εργοτέλη. Η κοινωνική δικτύωση μέσα σε λίγες ώρες έκανε το θαύμα της. Το επίμαχο βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου. Το πήραν τα σάιτς, το έδειξαν οι τηλεοπτικές εκπομπές, τα δελτία ειδήσεων, το ανέβασαν στους λογαριασμούς χιλιάδες χρήστες. Ο Θεοχαρίδης έγινε θέμα σε εφημερίδες, έδινε συνεντεύξεις, τον κάλεσαν σε νυχτερινά σόου και η χάρη του έφτασε μέχρι και την εκπομπή της Αμερικανίδας Έλεν ντε Τζένερις «Από την επόμενη του αγώνα με τον Εργοτέλη το τηλέφωνό μου δεν σταματούσε. Με έπαιρναν και με ξαναέπαιρναν απ’ όπου μπορείς να φανταστείς. Εγώ μιλούσα δεν είχα πρόβλημα. Ο κόσμος γέλασε και συνεχίζει να γελάει με αυτό που είδε. Δεν έκανα τίποτα κακό».

Τον συναντάμε στο φούρνο που διατηρεί στα Ταμπάκικα και τον ρωτάμε αν είχε κάποιο όφελος απ’ όλη αυτή την ιστορία «Κάποιοι είπαν πως το εκμεταλλεύτηκα αλλά αυτό είναι ψέμα. Δεν πήρα τίποτα. Στις 2 κάθε πρωί πιάνω δουλειά, στις 3 το μεσημέρι σχολάω και στις 7 το απόγευμα πάω στις προπονήσεις της ΑΕΛ ως έφορος και εκλεγμένος μέλος στο σωματείο. Αυτό που μου έμεινε είναι πως με αναγνωρίζουν. Στο φούρνο μου όταν μπαίνουν ή και στο σούπερ μάρκετ. Να φανταστείς υπάρχουν αντίπαλοι ποδοσφαιριστές που όταν μπαίνουν στο γήπεδο ζητάνε να βγούνε μαζί μου σέλφι»... Κάτι είναι κι αυτό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass