ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ, ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ», ΟΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ

Ο κακός καιρός των προσφύγων...

* Εμμένει στη θέση του ο δήμαρχος Λαρισαίων για δραστηριοποίηση του κεντρικού μηχανισμού *Αντιδράσεις από τη μείζονα αντιπολίτευση του Δ.Σ.

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2016 1:07

 

Οι κακές καιρικές συνθήκες καθυστερούν την ολοκλήρωση των εργασιών στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» που αναμένεται να φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Την ίδια ώρα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ, της ΔΕΗ αλλά και του στρατού δίνουν μάχη με τον χρόνο αλλά και με τον καιρό. Να σημειωθεί ότι χθες ολοκληρώθηκε το αποχετευτικό δίκτυο και ολοκληρώθηκε το δίκτυο υδροδότησης ενώ παράλληλα εγκαταστάθηκε ο υποσταθμός της ΔΕΗ για τη λειτουργία των μαγειρείων. Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται και τα συνεργεία της Διοίκησης Μηχανικού της 1ης Στρατιάς.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων σχολίασε την αποστολή της επιστολής προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και υποστήριξε: «...Και άργησα να διατυπώσω τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις. Ο Δήμος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σηκώσει μόνος του το βάρος όλης αυτής της προσπάθειας. Πρέπει να αναλάβει δράση ο κεντρικός μηχανισμός».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ερωτήματα με αφορμή τα όσα αναφέρει η επιστολή του δημάρχου προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και τα όσα είχαν αναφερθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέτει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, η οποία αναφέρει: «Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό ο δήμαρχος Λαρισαίων μετά από ερωτήσεις τόσο της παράταξής μας όσο και άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου μας διαβεβαίωσε ότι την ευθύνη ασφάλειας και λειτουργίας της δομής στο πρώην στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλου” θα την έχει ο στρατός. Ότι τη σίτιση θα την αναλάβει επίσης ο στρατός. Ότι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα την αναλάβει η 5η ΥΠΕ. Ότι θα διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής. Ότι θα έρθει σε επαφή με την αστυνομία για τη φύλαξη της γύρω περιοχής. Ότι αυτοί που θα έρθουν στην περιοχή θα είναι Σύριοι κατά βάση, θα είναι οικογένειες με μικρά παιδιά, περίπου 1000 άτομα».

Στην ανακοίνωσή της η κ. Καραλαριώτου επισημαίνει την έκπληξή της σχετικά με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος στον υπουργό. «Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή του κ. Καλογιάννη προς τον υπουργό κ. Μουζάλα» σημειώνει και θέτει τη σειρά των ερωτημάτων που βάζει προς τον υπουργό ο δήμαρχος σχετικά με την ασφάλεια, τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις συνθήκες υγιεινής για να καταλήξει ότι «αναρωτιόμαστε, όπως φανταζόμαστε και ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, αν ο δήμαρχος έλεγε ψέματα όταν έδινε διαβεβαιώσεις εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου ή αν συμβαίνει κάτι άλλο. Κάθε διευκρίνηση δεκτή».

ΣΤΗ «ΡΟΚΑ»

Την ίδια ώρα δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τους πρόσφυγες στην «ΡΟΚΑ», με τις καιρικές συνθήκες να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαβίωσή τους στις σκηνές. Το κρύο μπορεί να «σπάει» με τη θέρμανση από τις σόμπες που προσέφερε ιδιώτης ωστόσο οι συνθήκες παραμένουν δυσχερείς. Όπως επισήμαναν οι πρόσφυγες στην «Ε» αρνούνται να μετακινηθούν διότι όπως υποστηρίζουν «θα είναι φυλακή η μετακίνηση στο στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλου”. Τα παραπάνω επεσήμαναν σε κείμενό τους οι Αφγανοί πρόσφυγες το οποίο και προώθησαν στις τοπικές και αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα, χθες κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά μιας διαβητικής γυναίκας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για την παροχή βοήθειας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου κάνουν για ακόμα μια φορά έκκληση προς όλους όσους επιθυμούν να βοηθήσουν να προσφέρουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης στους χώρους των κοινωνικών δομών προκειμένου να γίνεται σωστή διαχείριση.

* Συνεχίζοντας τις καθημερινές της δράσεις η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών που βρίσκονται στη «ΡΟΚΑ» προχώρησαν χθες στην προβολή ταινιών κινούμενων σχεδίων.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν μουσικά απογεύματα από μαθητικά σχήματα της πόλης αλλά και ζωγραφική με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον πόλεμο».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass