ΜΑΞΙΜΟΥ: ΟΧΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROL

Ομηρος της διαπλοκής ο Μητσοτάκης

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2016 0:53

 

ΑΘΗΝΑ

Για ξεκάθαρη προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη προχθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Εξηγώντας αυτήν τη θέση τους, οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να αδυνατεί να προχωρήσει στην απεμπλοκή της ΝΔ από το «ακροδεξιό σύστημα Σαμαρά», «να καλύπτει πλήρως τη νομοθετική χειραγώγηση που επεδίωξε η κυβέρνηση Σαμαρά στον χώρο της Δικαιοσύνης» αλλά και «να καλύπτει το κύκλωμα των εκβιαστών που εμφανίζεται να έχει σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ απέδειξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να τελεί υπό την ομηρεία του συστήματος διαπλοκής».

Ακόμη, σημειώνουν ότι «το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές αποτελεί επιδίωξη των συμφερόντων διαπλοκής που φοβάται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Προσθέτουν, δε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές, ενώ δεν παρουσίασε καμία πρόταση για κρίσιμα ζητήματα, όπως το ζήτημα της οικονομίας, της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που ήταν και το αντικείμενο της προχθεσινής συζήτησης.

Συνοψίζοντας τις εκτιμήσεις τους για τη συζήτηση στη Βουλή, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι «εξαιτίας της απουσίας προγραμματικών και πολιτικών θέσεων, ο κ. Μητσοτάκης κατέφυγε σε επικοινωνιακά τρικ, με αποτέλεσμα να καταφανεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δυσχερή πολιτική και ιδεολογική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης σε μειονεκτική θέση έναντι του Αλέξη Τσίπρα».

ΟΧΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

ΓΙΑ ΤΑ capital controls

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση που έχει αναγγείλει ότι θα καταθέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μεταξύ άλλων για τα capital controls και την υπογραφή του τρίτου προγράμματος στήριξης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.   Σημειώνουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα.   Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα. Τονίζουν ότι ο λαός το γνωρίζει αυτό και πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τα capital controls.   Γι' αυτόν τον λόγο, σημειώνουν οι πηγές, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΔ

Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει αν κατέθεταν όλοι οι εμπλεκόμενοι, σχολίασε η ΝΔ, μετά από την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου για την εξεταστική επιτροπή που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση, για τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο.

«Το Μαξίμου προφανώς βρέθηκε σε αμηχανία. Είναι σαφές ότι έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν δέχθηκε την έντιμη συμφωνία που προτείναμε», σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ, έπειτα από διαρροή από το Μαξίμου ότι η κυβέρνηση είναι αρνητική στην πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Ο κ. Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τους σκελετούς στην ντουλάπα από εκείνη την εποχή, γιατί ξέρουν ότι αν γινόταν αυτή η εξεταστική θα καλούνταν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και αυτό δεν θα μπορούσε να το αντέξει», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές από τη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, κύκλοι της ΝΔ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τη στηρίξουν. «Ας την καταθέσει και θα δούμε», απαντούσαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass