ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Tο ΔΝΤ καθυστερεί αδικαιολόγητα

Δημοσίευση: 05 Απρ 2016 0:06

ΑΘΗΝΑ

Δριμεία επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι είναι «ανόητο».

Αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ στο αίτημα του «να ξεκαθαρίσει αν η τακτική καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης ώστε να προκληθεί ακόμη και πιστωτικό γεγονός με σκοπό να πιεστεί η Ελλάδα και η Ευρώπη και να υποχωρήσουν σε παράλογες και εξωπραγματικές απαιτήσεις, αποτελεί την επίσημη θέση του Ταμείου» η γενική διευθύντρια χαρακτήρισε την τακτική αυτή «ανοησία» είπε ο πρωθυπουργός.

«Συμφωνώ απολύτως με την άποψη αυτή και χαίρομαι που αναγνωρίζεται αυτός τουλάχιστον ο κοινός τόπος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυρίας Λαγκάρντ» συμπλήρωσε.

«Σχεδόν όλοι γνωρίζαμε ότι το ΔΝΤ παίζει αδικαιολόγητα καθυστερήσεις στην διαπραγμάτευση αυτή. Δεν γνωρίζαμε όμως μέχρι πού θα οδηγούσαν την Ευρώπη κάποιοι πράγματι ανόητοι» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Την ίδια στιγμή όμως αναρωτιέμαι αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι με αυτή την εκτίμηση. Και ελπίζω ότι τις επόμενες μέρες δεν θα διαφανεί η πρόθεση να κινηθεί η διαπραγμάτευση της Ελλάδας και των θεσμών με ανόητο τρόπο. Διότι δεν θα είναι η πρώτη φορά. Από το 2010 και μετά εξάλλου έχουν γίνει αρκετές ανοησίες. Που είχαν πραγματικές κοινωνικές συνέπειες. Την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, την ανθρωπιστική κρίση, την εκτίναξη της ανεργίας, την απώλεια του ¼ του εθνικού πλούτου, την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, σημείωσε, ότι στο πιο δύσκολο σημείο της διαπραγμάτευσης, γινόμαστε μάρτυρες μιας έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δανειστές. Διεμήνυσε δε ότι «δεν θα επιτρέψουμε η σύγκρουση αυτή να έχει ως θύμα την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό».

Η αξιολόγηση θα κλείσει ως τις 22 Απριλίου

Προσερχόμενος καθυστερημένος στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός δικαιολόγησε την καθυστέρηση αποκαλύπτοντας ότι συνομιλούσε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Μάλιστα υποστήριξε, ότι υπάρχει «κλίμα γενικευμένης υποστήριξης της θέσης της χώρας μας και της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι συμφωνούν όλοι ότι η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, πρέπει να κλείσει μέσα σε λίγες ημέρες, μέχρι τα μέσα Απριλίου, ώστε στις 22 του μηνός να έρθει το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η πορεία της διαπραγμάτευσης ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

«Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη.

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία διαρροών των WikiLeaks».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass