ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ

Χρόνια πολλά βιβλίο

Δημοσίευση: 05 Απρ 2016 0:17

« Έλα, πες μου, τι ‘ναι εκείνο που με κάνει και δακρύζω, που με κάνει να γελάω, που με κάνει να ελπίζω; Έλα, πες μου, τι ‘ναι εκείνο που με κάνει να γιορτάζω, που με κάνει να πετάω, στα ουράνια να καλπάζω; Ένα βιβλίο! Ένα βιβλίο! Ένα βιβλίο που μαγεύει, όνειρα στο νου φυτεύει. Και στο ταξίδι της ζωής, πιστά μας συντροφεύει!»

Με αυτούς τους στίχους του Ευγένιου Τριβιζά, ξεκίνησε η εκδήλωση, στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στο κινηματοθέτρο «ΑΘΗΝΑ», σε συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ», για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά και συλλέκτη Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805).Τον εορτασμό καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη νεότητα, το 1966, με σκοπό να προωθήσει την αγάπη των παιδιών και των νέων για το βιβλίο και το διάβασμα.Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Φέτος ήταν η σειρά της Βραζιλίας. Το μήνυμα έγραψε η Βραζιλιάνα συγγραφέας Luciana Sandroni (Ρίο ντι Τζανέριο, 1962) ενώ την εικονογράφηση έκανε ο επίσης Βραζιλιάνος εικονογράφος, δημοσιογράφος και καρτουνίσταςZiraldo Alves Pinto.

Στην αρχή της εκδήλωσης, διαβάστηκε το μήνυμα της Διεθνής Οργάνωσης Βιβλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του βιβλίου. Στη συνέχεια,η ομάδα θεάτρου κούκλας, από το θεατρικό εργαστήρι ¨ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ¨, που εδρεύει στην Καλαμπάκα, παρουσίασαν «Την Ιστορία Του Πινόκιο».

Ο «Πινόκιο» έργο του 19ου αιώνα, γράφτηκε από τον ευφυή και πνευματώδη Ιταλό συγγραφέα Κάρλο Κολόντι. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από 200 γλώσσες και διαλέκτους. Αποτελεί μετά τη Βίβλο το πλέον μεταφρασμένο βιβλίο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μεταφράζεται και να διασκευάζεται, διότι είναι έργο με πολλές αξίες και μηνύματα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οικογένειες στελεχών καθώς και οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρισας, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν βιβλία και αναμνηστικά στα παιδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass