ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας για τους πρόσφυγες ο Δήμος Φαρσάλων

* Αποφασίστηκε η μεταφορά του Ειρηνοδικείου στο Μ. Ευύδριο

Δημοσίευση: 07 Απρ 2016 0:47

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων στην οποία συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις σε 23 θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η συνεδρίαση άρχισε με ενημέρωση του δημάρχου κ. Άρη Καραχάλιου προς το σώμα για την επίσκεψη της Δημοτικής Χορωδίας στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2016, τη δήλωση πόθεν έσχες των μελών της οικονομικής επιτροπής και της ποιότητας ζωής, για τη διημερίδα που θα γίνει στην Αθήνα στις 14 και 15 Απριλίου του 2016, ενώ αναφέρθηκε και στο Λεύκωμα που εκδόθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων (ΦΑΡΣΑΛΑ - Γνωρίζοντας τη γη του ομηρικού Αχιλλέα) και το οποίο διανεμήθηκε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Παράλληλα ο δήμαρχος Φαρσάλων απάντησε στις ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κώστα Τασόκα που αφορούσαν στις ελλείψεις στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων και στον δρόμο Σταυρός - Πασχαλίτσα, για τα αδέσποτα σκυλιά, για τους κάδους στο κέντρο της πόλης και για τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών κ.λπ. που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από τη διαγράμμιση που έχει γίνει. Επίσης, ο δήμαρχος Φαρσάλων έδωσε απαντήσεις για το αν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες - μετανάστες στην περιοχή, στο δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Γκατζόγια, αναφέροντας ότι "αν χρειαστεί θα στηρίξουμε και εμείς την προσπάθεια της Πολιτείας".

Ακόμη, αναφέρθηκε η νέα σύμβαση με το ΚΤΕΛ Λάρισας για το δρομολόγιο Φαρσάλων - Σκοπιάς, έγινε δεκτό ομόφωνα ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για συμπαράσταση στην πορεία ανεργίας των Πατρινών προς την Αθήνα, ενώ κατατέθηκε και η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου κ. Γιώργου Αρσενόπουλου από τη Δ.ΑΝ. για πολιτικούς λόγους, καθώς και η παραίτησή του από όλες τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε ως δημοτικός σύμβουλος.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε ομόφωνα να παραχωρηθεί το ισόγειο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Ενιπέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου Φαρσάλων στο Μεγάλο Ευύδριο, εγκρίθηκε ο προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας 8 μηνών με κάλυψη της δαπάνης από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους για το 2016 και αφορούσε 5 άτομα (πληροφορική, μηχανολόγο μηχανικό, τοπογράφο, κοινωνική λειτουργό και οικοδόμο), καθώς και ο προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με τις ίδιες σχέσεις και για 8 μήνες για κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα έτους 2016 και αφορούσε 6 άτομα (χειριστή μηχανημάτων, ηλεκτρολόγο και 4 εργάτες καθαριότητας). Επίσης, εγκρίθηκαν μελέτες διάφορων έργων.

Τέλος, εγκρίθηκαν δαπάνες για περιβαλλοντικές δράσεις καθαρισμού και δενδροφύτευσης Let's do it, δαπάνες για διοργάνωση εκδηλώσεων στο αλσύλλιο της πόλης με τίτλο "Το δάσος αλλιώς", εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του "Κοινωνικού Φαρμακείου", παραχωρήθηκε για χρήση το Δημοτικό Σχολείο Σιτοχώρου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Σιτοχώρου, χορηγήθηκαν άδειες επαγγελματικών πωλητών λαϊκών αγορών κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass