ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

Δεν ανακάμπτει η οικονομία με πολιτική αβεβαιότητα

Δημοσίευση: 27 Απρ 2016 0:09

ΑΘΗΝΑ

Η παράταση των διαπραγματεύσεων έτεινε να παγιώσει την απαισιοδοξία, δημιουργώντας συνθήκες που αποτρέπουν τη βελτίωση των πραγμάτων αμέσως μετά την αξιολόγηση, σημειώνει στην τριμηνιαία του έκθεση το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, υπογραμμίζοντας το κόστος της καθυστέρησης της πρώτης αξιολόγησης.

"Όσο παρατείνεται η ύφεση, τόσο μετατίθενται στο μέλλον κάποιες δυνατότητες για αντικυκλικά μέτρα από την πλευρά της ζήτησης", τονίζει η έκθεση.

"Η κατάληξη ήταν νέα φορολογικά μέτρα που όμως είναι αμφίβολο αν θα αποδώσουν. Η δρομολογημένη νέα συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα 5,4 δισ. ευρώ και  3,6 δισ. ευρώ μέτρα υπό αίρεση όπως συζητείται αυτή τη στιγμή, τα οποία θα ασκήσουν πιέσεις στις αναπτυξιακές προοπτικές", επισημαίνεται.

Η έκθεση προσθέτει: "Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τείνει να εξουδετερωθεί από την εκκρεμότητα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Συχνά υποτιμάται ότι το τραπεζικό σύστημα υποφέρει από τη χαμηλή ποιότητα των δανείων του (κόκκινα δάνεια) παρά την ανακεφαλαιοποίηση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο».

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει εάν δεν εξαλειφθεί η πολιτική αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της, παρότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ωφελήσει σημαντικά την οικονομία, δεν πρόκειται να ανακάμψει "αν δεν εξαλειφθεί η αβεβαιότητα για την κατεύθυνση της πολιτικής στο μέλλον - και ειδικότερα, αν δεν αλλάξουν οι κανόνες διακυβέρνησης της χώρας και δεν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις".

Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο και καθιστά σαφές ότι σε ένα περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιοτήτων, η χώρα θα πρέπει να αποφύγει ό,τι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass