ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Αντιδράσεις για τους πρόσφυγες στο Κυψελοχώρι

* Ερώτηση στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2016 11:24 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιουν 2016 11:50

Σε ανακοίνωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον πρόεδρο Χάμο Αστέριο έδωσαν το «παρών» το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Ιουνίου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν τόσο οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυψελοχωρίου, όσο και των άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Τεμπών κατά του κέντρου υποδοχής που ετοιμάζουν και το οποίο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα έξω από το Κυψελοψώρι.

Συγκεκριμένα εκεί βρίσκεται το πρώην Στρατόπεδο Ζώγα, το οποίο τώρα είναι ανενεργό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε εντολή να γίνει κέντρο υποδοχής, χωρίς να μπούν στον κόπο να ενημερώσουν όπως έπρεπε τον Δήμο Τεμπών. Να σημειωθεί ότι στο Κυψελοψώρι κατοικούν μόνο 120 άτομα.

Η αντίδραση των διαδηλωτών υπήρξε δυναμική, αφού άνοιξαν την πόρτα του Στρατοπέδου και γκρέμισαν όλες τις σκηνές που είχαν ήδη στηθεί. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί προσπάθησαν με υπερβολικό ζήλο να σταματήσουν τους διαδηλωτές χωρίς όμως να τα καταφέρουν».

Ο Σύνδεσμος βάλλει κατά της ΕΛ.ΑΣ. αξιωματικός της οποίας, όπως σημειώνει, «προσπαθούσε να συλλάβει αν ήταν δυνατόν και όλους τους διαδηλωτές ενώ στην ίδια ανακοίνωση επιρρίπτει επίσης ευθύνες, στον δήμαρχο Τεμπών, τον ΥΕΘΑ, τον διοικητή της 1ης Στρατιάς και καταφέρεται κατά των προσφύγων.

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Με αφορμή το ίδιο θέμα η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών Άννα Μαγαλιού σε δήλωσή της σημειώνει τα εξής: «Είμαι εντελώς αντίθετη στην κυβερνητική απόφαση και στη συναίνεση της δημοτικής αρχής του Δήμου Τεμπών ως προς την προσωρινή εγκατάσταση - τίποτα πιο μόνιμο στην Ελλάδα από το προσωρινό - μεταναστών και όχι προσφύγων στο στρατόπεδο Ζώγα.

Σέβομαι την απόφασή τους αλλά δεν τη δέχομαι. Τους ζητώ μετά απ’ αυτό να φροντίσουν να παρθούν όλα τα μέτρα που θα χρειαστούν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία της καθημερινότητας των συγχωριανών μου» καταλήγει η πρόεδρος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της εγκατάστασης μεταναστών στο στρατόπεδο Ζώγα κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Για την παρέμβαση του βουλευτή η Τ.Ο. Φαρσάλων σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρενέβη άμεσα ενάντια στην επικείμενη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο «Ζιώγα-Αστερίου» στο Συκούριο στη Λάρισα, μια ενέργεια με επικίνδυνες προεκτάσεις και συνέπειες στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, δημοσίας τάξης και ασφάλειας της περιοχής. Με ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο Υπουργείο, τονίζει ότι μια τέτοια ενέργεια υποδαυλίζει κλίμα συμπλοκών, συγκρούσεων, παραβατικών και εγκληματικών συμπεριφορών, οι οποίες θα αποβούν εις βάρος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

…Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Χρυσή Αυγή θα μεταχειρισθεί κάθε νόμιμο μέσο ώστε να μπλοκάρει αυτή την επικίνδυνη απόφαση, η οποία θα πυροδοτήσει πλήθος δυσάρεστων και επικίνδυνων εξελίξεων και θα θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια και εθνική ασφάλεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass