Κλείνουν υπηρεσίες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2016 21:37

Την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας των νέων μονάδων που αναπτύσσει το ΚΕΘΕΑ μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων προγραμμάτων χρηματοδότησης, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού.

Τονίζουν ότι «σήμερα σε μεγάλο βαθμό, οι νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται στη χώρα μας, είναι κατ’ ουσίαν υπηρεσίες με ημερομηνία λήξης, οι οποίες, όταν σταματά η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα στο οποίο εντάσσονται, κλείνουν, ξαναστέλνοντας τους ανθρώπους πίσω στη χρήση και στο περιθώριο».

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ Γιώργος Μπαρδάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζήτησε να υπάρχει μέριμνα εφόσον οι υπηρεσίες αυτές αξιολογούνται θετικά, και να συνεχίζεται η στελέχωση τους, ώστε να μην διακόπτεται η παροχή κοινωνικά αναγκαίων υπηρεσιών. Ζήτησε επίσης σταθερότητα χρηματοδότησης και κάλυψη των συνολικών αναγκών σε προσωπικό. Όπως είπε ο κ. Μπαρδάνης , το ΚΕΘΕΑ διαθέτει 448 εργαζόμενους πανελλαδικά - και για έναν οργανισμό που από το 2009 έχει χάσει 126 εργαζόμενους, η πρόσφατη έγκριση 35 νέων προσλήψεων αποτελεί μια πρώτη ανάσα, χωρίς, ωστόσο, να καλύπτει το σύνολο των μεγάλων αναγκών του.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ επεσήμαναν ότι τα κονδύλια που διατίθενται στη θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων δεν πρέπει να λογίζονται ως δαπάνη, αλλά ως επένδυση στη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Έκαναν επίσης λόγο για θολό και συγκεχυμένο τοπίο από πλευράς εθνικής πολιτικής και στρατηγικής, και ζήτησαν εθνικό σχέδιο δράσης και συντονισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass