Πέθανε η ιέρεια του ελαφρού τραγουδιού Ελίζα Μαρέλλι

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2016 11:58

ΑΘΗΝΑ

Η ιέρεια του ελαφρού τραγουδιού, κορυφαία εκπρόσωπος του είδους, Ελίζα Μαρέλλι έφυγε χθες από τη ζωή, στα 77 της χρόνια, μετά από σύντομη νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Τον τελευταίο καιρό η υγεία της ήταν βεβαρυμμένη.

Ωστόσο, ως την ύστατη ώρα πάλευε μέσα από το Σύλλογο Φίλων Ελληνικού Τραγουδιού που είχαν ιδρύσει το 2004 για την διάδοση και διάσωση του είδους. Ο Σύλλογος κυκλοφορούσε κάθε χρόνο ένα λεύκωμα. Η τελευταία φετινή του έκδοση του 2016 που ήταν αφιερωμένη στην Ελίζα Μαρέλλι τη ζωή της και την μεγάλη προσφορά της στο ελαφρό τραγούδι, έμελλε να είναι η τελευταία για εκείνη.

Ανάμεσα στις μεγάλες πρώτες επιτυχίες της και οι: «Μη μετανιώνεις», «Εσύ θα κλάψεις», «Τι μου έχεις κάνει», «Στην υγειά της», «Το καινούργιο σου φουστάνι», «Ο Ψαράς και η ψαροπούλα», «Έρωτα τύραννε μεγάλε», «Θέλω ποτέ να μην χωρίσουμε», «Το πεζοδρόμιο», κ.ά.

Ακολούθησαν οι μεγάλες προσωπικές της επιτυχίες ενώ παράλληλα έδωσε νέα ζωή σε τραγούδια του μεσοπολέμου και τα αναδεικνύει με τη φωνή και τις ερμηνείες της. Ανάμεσα τους τα: «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ταμπακιέρα», «Μαραμένα τα γιούλια», κ. ά. Όταν τραγούδησε την περίφημη «Ρεζεντά» η επιτυχία που γνώρισε ήταν τόσο μεγάλη που ο κόσμος την ταύτισε μαζί του και την αποκαλούσε «Ρεζεντά». Το ίδιο συνέβη πολλές φορές ακόμα.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ώρα της κηδείας της, η οποία θα γίνει στην Κόρινθο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass