ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Στις κάλπες οδεύει το ΠΑΣΟΚ του νομού Λάρισας

* Την Κυριακή η ψηφοφορία στη Λάρισα και στους δήμους * Δεν υπήρξε ενδιαφέρον υποψηφίων για τις Συντονιστικές Επιτροπές Τυρνάβου, Αγιάς και Κιλελέρ!

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2016 9:04

Του Δημήτρη Βάλλα

Στις κάλπες οδεύει την ερχόμενη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά για την εκλογή Νομαρχιακών Επιτροπών ανά νομό και Δημοτικών Οργανώσεων στους δήμους.

Στον Νομό Λάρισας θα στηθούν συνολικά επτά κάλπες, μια στη Λάρισα και οι υπόλοιπες σε Ελασσόνα, Φάρσαλα, Αγιά, Κιλελέρ, Τύρναβο και Δήμο Τεμπών για Δημοτικές Οργανώσεις (Συντονιστικές Επιτροπές) που θα είναι με τρία μέλη ενώ 11μελής θα είναι η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Από ότι έγινε γνωστό έχουν δηλώσει για τη Ν.Ε. συμμετοχή 12 υποψήφιοι, ενώ δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τις Δημοτικές Οργανώσεις σε Τύρναβο, Κιλελέρ και Αγιά, όπου θα στηθούν κάλπες μόνο για την εκλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 9:00 έως τις 19:00 την Κυριακή, όλα τα ανώτερα όργανα εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία και οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών είναι οι έδρες των Καλλικρατικών Δήμων και συγκεκριμένα:

* Για τον Δήμο Λάρισας το «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

* Για τον Δήμο Ελασσόνας τα γραφεία της ΚΕΔΕ.

* Για τον Δήμο Τυρνάβου το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο .

* Για τον Δήμο Φαρσάλων στο Εντευκτήριο –Κεντρική Πλατεία.

* Για τον Δήμο Τεμπών στο Μακρυχώρι στην αίθουσα του Δημαρχείου.

* Για τον Δήμο Κιλελέρ στη Νίκαια στην αίθουσα του Δημαρχείου.

* Για τον Δήμο Αγιάς στο καινούργιο ΚΕΠ.

* Στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που έχει αναλάβει και την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας μετέχουν οι Κώστας Καραμπάτσας, Πέτρος Ηλιάδης και Κώστας Σαμαρίνας.

Εν τω μεταξύ κάλεσμα στα μέλη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε και ο απερχόμενος γραμματέας της Ν.Ε. κ. Ε. Γιαννούλας ζητώντας τους να θυσιάσουν μια ώρα από την έξοδό τους προς τα παράλια.

«Οι εκλογές , θα μας πει ο κ. Γιαννούλας γίνονται μετά από τρία χρόνια για μια νέα οργάνωση με νέα πρόσωπα και νέους ανθρώπους.

Σκοπός της νέας Ν.Ε. είναι η επανασύνδεση με τη βάση του Κινήματος και η δημιουργία μιας καινούργιας συμφωνίας με την κοινωνία.

Στόχος μας είναι, συνέχισε να φέρουμε κοντά μας νέους ανθρώπους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες. Υπάρχει πράγματι ζωηρό ενδιαφέρον και πιστεύω ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη . Η ερχόμενη Δευτέρα θα βρει το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα ανανεωμένο, ισχυρό και ξανά μέσα στην κοινωνία».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου εξέδωσε χθες ειδική ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή αλλά η παρουσία του είναι διαρκής. Είναι πάντα παρών.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου αναδείχθηκε Ηγέτης – Οραματιστής για τον λαό μας, για την Ελλάδα, για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Ήταν οραματιστής αλλά όχι αφελής ονειροπόλος. Όπως δεν ήταν και κυνικός πραγματιστής. Αυτή υπήρξε και η μοναδικότητά του. Δεν συνθηκολόγησε ποτέ με την κατεστημένη αντίληψη των πραγμάτων και δεν παραιτήθηκε ποτέ από την προσπάθεια να συνθέτει αντίθετες όψεις της πραγματικότητας. Και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να κάνει μια βαθιά τομή στην πολιτική εξέλιξη της χώρας, τη μεγάλη αλλαγή στην πορεία της.

Πέτυχε:

– να ξαναδώσει στους Έλληνες την Εθνική τους περηφάνια. Έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο στο μήνυμα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»

– να επιφέρει την εθνική συμφιλίωση, να ενώσει τη διχασμένη από τον εμφύλιο ελληνική κοινωνία,

– να δώσει ευκαιρίες ζωής και αξιοπρέπειας στους μη προνομιούχους Έλληνες, στην ελληνική περιφέρεια και τους αγρότες και ταυτόχρονα ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους ανθρώπους

– να αποκαταστήσει τις τεράστιες αδικίες που υπέστη η μισή κοινωνία λόγω της ιδεολογίας της και του φρονήματός της,

– να θεμελιώσει το Κοινωνικό κράτος στη χώρα , διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή.

– την εμβάθυνση της δημοκρατίας , την αποκέντρωση, τη δημιουργία θεσμών για ένα λειτουργικό και σύγχρονο κράτος στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

 Με την αλλαγή άρχισε και η πραγματική Μεταπολίτευση στην Ελλάδα. Αυτή είναι η αλήθεια όπως θα την αποτυπώσει η ιστορία.

Και το πέτυχε γιατί δεν ακολούθησε τις παραδοσιακές νότες διαμαρτυρίας, αλλά στηρίχθηκε στη δύναμη ενός αυθεντικού κινήματος από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου πίστευε στην αλλαγή. Δεν ήταν νοσταλγός του παρελθόντος. Ο Ανδρέας ήταν ένας και μοναδικός. Ιστορικά ανεπανάληπτος.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι το παρόν και η προοπτική του αύριο. Ενός αύριο που θα εγγυάται εισοδήματα, δουλειές, επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Που θα εγγυάται συντάξεις, περίθαλψη, ασφάλεια, εκπαίδευση. Όλα αυτά για τα οποία είμαστε περήφανοι για το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτή η προοπτική μπορεί να είναι ρεαλιστική μόνον ως καρπός μιας μεγάλης και υπεύθυνης εθνικής συλλογικής προσπάθειας, στη βάση μιας εθνικής στρατηγικής μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον κόσμο.

Με οδηγό την κληρονομιά των ιδεών του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και την εμπειρία που έχουμε σωρεύσει στο διάβα του χρόνου, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι η πολιτική πράξη”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass