«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΝ

Ταξίδι στο φημισμένο βουνό των θεών

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2016 7:22 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιουν 2016 17:51

Το Αρχαίο Δίον πλημμύρισε από τους ήχους της αρχαίας κιθάρας και της λύρας του Απόλλωνα, μέσα από την εντυπωσιακή μελωδική σύνθεση της μουσικής του Γιώργου Χατζή. Το ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη “Mt Olympus the Creation” σε συν -σκηνοθεσία με τον Δημήτρη Ζησόπουλο, ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, επίσημα το ταξίδι του για τα φεστιβάλ του κόσμου.

Ο Όλυμπος έλαμψε μέσα από ένα ταξίδι που ξεκίνησε 250 εκατομμύρια χρόνια πριν και που με την βοήθεια των γεωλόγων, κατάφερε να αποτυπωθεί σε αυτό το ντοκιμαντέρ.

Περισσότερα από 1.800 άτομα παρακολούθησαν με απέραντη προσοχή την παραγωγή που θα “ταξιδέψει” το πιο φημισμένο βουνό του κόσμου, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η ατμόσφαιρα μετά το τέλος της προβολής ήταν συγκινητική. Όρθιοι στις κερκίδες του Αρχαίου Δίον οι παρευρισκόμενοι, χειροκρότησαν τους συντελεστές και περίμεναν υπομονετικά να σφίξουν τα χέρια και να ανταλλάξουν δύο λόγια με τη δημιουργό του φιλμ Αθηνά Κρικέλη.

“Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο” δήλωναν εντυπωσιασμένοι οι θεατές, στην έξοδο τους από τον αρχαίο χώρο. “Πολλοί προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον Όλυμπο – δήλωσε ο δημοσιογράφος Σωτήρος Πολύζος – αλλά αυτό το ντοκιμαντέρ τον ψήλωσε ακόμα περισσότερο”.

Πλέον το «Mt Olympus the Creation», είναι έτοιμο να φιλοξενηθεί για την περίοδο του καλοκαιριού, και σε άλλες αίθουσες της Ελλάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass