Καίγονται Δερβενοχώρια και μαρμαράς

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2016 1:05

 

ΑΘΗΝΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Επί ποδός βρίσκονται 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 66 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες και 16 υδροφόρες των δήμων.

Από νωρίς το πρωί επιχειρούν επίσης από αέρος επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

Ένα όγδοο από τα Canadair που συμμετείχαν στην επιχείρηση - το οποίο απογειώθηκε από την 111 ΠΜ στην Αγχίαλο- πραγματοποίησε στις 11.09 το πρωί της Κυριακής αναγκαστική προσγείωση, οι δύο πιλότοι του όμως διασώθηκαν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αν και η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη.

Την κατάσβεση δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν. Ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά στο Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής.

Στην περιοχή για προληπτικούς λόγους παραμένουν 44 πυροσβέστες με 23 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη διότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί» δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

«Κάηκαν πέντε εγκαταλειμμένα παραπήγματα και αποθήκες, η στέγη ενός διαμερίσματος κάηκε» ειπε ο κ. Τζίτζιος, προσθέτοντας πως «αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί η φωτιά ήταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Κινδύνεψαν σούπερ μάρκετ κι ένα εργοστάσιο ποτών».

«Μάλλον είναι ανθρώπινο χέρι γιατί συνέβη σε οικιστική περιοχή και αυτός ο κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει τις έρευνες κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις αρχές για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 14.20 της Κυριακής χορτολιβαδική έκταση στον Άγιο Στέφανο της Εύβοιας, πίσω από ΚΤΕΛ, κοντά στην πόλη της Χαλκίδας, όπου οι καπνοί βρέθηκαν ορατοί.

Επί τόπου βρέθηκαν 10 οχήματα με 26 πυροσβέστες, που, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν οριοθετήσει την πυρκαγιά, η οποία ωστόσο παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα από το βουνό, λόγω των ανέμων, κι έφτασε μέχρι τον δρόμο Χαλκίδας-Βασιλικού, στο ύψος της Νέας Λαμψάκου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στη περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass