ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 13 ΚΑΙ 10 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ

Το πρωί ζητιάνοι το βράδυ ληστές

* Δύο Ρομά είχαν «ταράξει» ηλικιωμένους - Κάποιους τους λήστεψαν δύο φορές

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2016 11:15

Μπορεί το πρωί να πήγαιναν στα σπίτια των ανυποψίαστων ηλικιωμένων και να ζητιάνευαν για βοήθεια όμως το βράδυ μεταμορφώνονταν σε αδίστακτους ληστές που έμπαιναν στα ίδια σπίτια ψάχνοντας για λίγα ευρώ. Γι’ αυτό τον λόγο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επέβαλλε ποινές πάνω από δέκα χρόνια σε δύο ενήλικες δράστες Ρομά για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη ληστειών και κλοπών, καθώς και για παράνομη οπλοχρησία.

Οι δράστες δεν δίσταζαν μάλιστα να εισέλθουν δύο φορές σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών περίπου στην οικία του ίδιου ηλικιωμένου και απειλώντας τον με όπλο και μαχαίρι, καθώς και με χρήση σωματικής βίας, να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν είναι ότι εισέρχονταν σε οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένοι, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα ή πόρτες είτε παραβιάζοντας αυτά και αφού το πρωί τα είχαν ελέγξει. Όταν και αν γίνονταν αντιληπτοί, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας αλλά και τη χρήση αυτής, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

«Μου έριξαν σπρέι στα μάτια ενώ ήμουν στο κρεβάτι» είπε μεταξύ άλλων κατά την κατάθεσή της μια ηλικιωμένη παθούσα και γυρνώντας στους κατηγορούμενους είπε «φτου σας γι’ αυτό που μου κάνατε, εγώ σας βοηθούσα» εξηγώντας πόσα χρήματα και τι χρυσαφικά της πήραν.

Ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων είπε πως πήραν μέρος και στις 5 ληστείες, ο άλλος μόνο στις 3 και ο τρίτος μόνο σε μία.

Ο εισαγγελέας της έδρας έριξε ιδιαίτερο βάρος στην ομολογία του ανήλικου και στάθηκε ιδιαίτερα στο ύφος του ενός κατηγορουμένου κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο εδώλιο «Δεν αντέδρασε καθόλου και το βλέμμα του ήταν απαθέστατο την ώρα που η μια κυρία εξηγούσε τι της έκαναν στη μαρτυρία της» είπε συγκεκριμένα.

Εν τέλει η πρόεδρος στο δικαστήριο απεφάνθη την ενοχή των και οι ποινές κάθειρξης ήταν 13,5 και 10,5 χρόνια αντίστοιχα ενώ ο τρίτος –ανήλικος- κατηγορούμενος τιμωρήθηκε με φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή. Για τους δύο πρώτους η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ήταν: Ληστεία από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, διακεκριμένη κλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα από περισσότερους δράστες που ενώθηκαν προς διάπραξη κλοπών και ληστειών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παράνομη οπλοφορία κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ο ανήλικος.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass