ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ

Πυροσβέστης …η βροχή!

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2016 0:43

 

ΑΘΗΝΑ

Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει από χθες η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, καθώς έχει μειωθεί η ένταση της και δεν υπάρχει ενεργό ενιαίο μέτωπο, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας.

Ωστόσο, οι εστίες που υπάρχουν ακόμα, εκτείνονται σε μια μεγάλη έκταση, αφού η περίμετρος της πυρκαγιάς έχει φτάσει τα 16 χιλιόμετρα.

Ο κ. Τσόγκας διευκρίνισε πάντως, ότι το πευκοδάσος που έχει καταστραφεί, έχει έκταση πολύ μικρότερη από αυτή που περικλείεται από την περίμετρο της πυρκαγιάς, αφού πολύ μεγάλα κομμάτια έμειναν άθικτα. Ειδικότερα, η έκταση είναι περίπου 11.000 στρέμματα και πιθανόν να έχουν καεί περίπου τα μισά. Η αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης, το οποίο θα διαρκέσει μέρες, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης δεν θα φύγουν αν δεν σβήσει και η παραμικρή σπίθα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε επίσης, ότι δεν κινδύνευσαν και δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, και δεν καταστράφηκαν περιουσίες πολιτών.

Σε ότι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί σε συγκεκριμένη εκδοχή. Τα στελέχη του Π.Σ. όμως προβληματίζονται, καθώς η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτου μέσα στο δάσος, νότια του χωριού Στεφάνη, χωρίς να υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί τυχαίο γεγονός ή «ατύχημα».

Για τον λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στα Δερβενοχώρια, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά όλες τις εκδοχές, μεταξύ αυτών και τον εμπρησμό.

Ο κ. Τσόγκας τόνισε ότι το προσωπικό των δυνάμεων πυρόσβεσης, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί προς την Πάρνηθα, ενώ άνοιγαν συνεχώς δρόμους που δεν υπήρχαν για να πλησιάσουν τις εστίες, καθώς και αντιπυρικές ζώνες.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Πέντε πύρινα μέτωπα, όλα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις-ξερά χόρτα, είναι σε εξέλιξη στην Κρήτη.

Στις 13.30 φωτιά εκδηλώθηκε στο Θέρισο Χανίων, σε δυσπρόσιτο σημείο-κορυφή βουνού, όπου έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Η φωτιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Στις 13.34 στις φλόγες τυλίχθηκε έκταση στον Αχεντριά Ηρακλείου. Την κατάσβεσή της ανέλαβαν 24 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Η φωτιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Στις 14.40 η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά και στο Ίνι, στον Πύργο Μονοφατσίου, του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, όπου μετέβησαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Η φωτιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Στις 14.45 στον ίδιο δήμο έπιασε φωτιά και στο Λαράνι, όπου ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες επιχειρούν να την ελέγξουν. Η φωτιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Στις 15.01, τέλος, νέο μέτωπο άνοιξε και στην Τοπική Κοινότητα Μελισσουργού, στον δήμο Πλατανιά Χανίων. Η φωτιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass