Cosco: Άλλα συμφωνήσαμε, άλλα ψηφίζετε…

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2016 23:51

ΑΘΗΝΑ

Επιστολή-«βόμβα» η οποία απειλεί να «τινάξει στον αέρα» την ψήφιση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, απέστειλε η κινεζική εταιρεία Cosco στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται ήδη το σχετικό νομοσχέδιο και το οποίο έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί σήμερα Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η Cosco δηλώνει ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου αποτελεί «δυσάρεστη έκπληξη» καθώς ανατρέπει τα συμφωνηθέντα μεταξύ της εταιρείας και του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «το κείμενο του σχεδίου κυρωτικού νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο» από εκείνο που έχει προσαρτηθεί ως παράρτημα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύμβασης για την πώληση των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ.

Το σημαντικότερο όμως που τονίζεται στην επιστολή είναι ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο «δεν είναι μόνο διαφορετικό αλλά και εντελώς αντίθετο με βασικούς όρους της συμφωνίας και με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας για την εξαγορά της ΟΛΠ ΑΕ».

Γίνεται δε λόγος για «προφανή απόπειρα του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας να υποκαταστήσει πλήρως τη διοίκηση της ΟΛΠ, να καταστήσει ανενεργές σχεδόν το σύνολο των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης και να τροποποιήσει διά νόμου την συναφθείσα συμφωνία για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass