Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση στο άσυλο

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2016 8:12

Τις διαμαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του πρώην στρατοπέδου Ζώγα στο Κυψελοχώρι προκαλεί η καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας καταγραφής ασύλου. Πενήντα περίπου πρόσφυγες ξεκίνησαν πεζή προχθές το μεσημέρι από τον καταυλισμό του Κυψελοχωρίου κατευθυνόμενοι για την εθνική οδό (ΠΑΘΕ) στο ύψος του Μακρυχωρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόθεση των προσφύγων ήταν να καταλάβουν συμβολικά την εθνική οδό προκειμένου να εισακουσθεί το αίτημά τους για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου και για τον καταυλισμό της Λάρισας, όπως οι ίδιοι τονίζουν ότι ήδη συμβαίνει σε άλλους καταυλισμούς της Αθήνας. Αστυνομικοί εμπόδισαν τους πρόσφυγες να φθάσουν στην εθνική οδό και έτσι, μετά από συζητήσεις, επέστρεψαν στον καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό του Κυψελοχωρίου φιλοξενούνταν χθες 138 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους 140 που στις 28 Ιουνίου μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό του Κουτσοχέρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass