ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

H UNESCO Λάρισας στο συνέδριο του Economist

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2016 9:30
Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO νομού Λάρισας κα Θεοδώρα Κάλλα στο συνέδριο του Economist. Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO νομού Λάρισας κα Θεοδώρα Κάλλα στο συνέδριο του Economist.

O Tοπικός Όμιλος για την UNESCO N. Λάρισας παρακολούθησε το «20th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE- EUROPE- SHAKEN & STIRRED ?- GREECE- A SKILFUL ACROBAT?» που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιουνίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο «GRAND RESORT», στο Λαγονήσι.

Στο συνέδριο τέθηκαν σοβαρά θέματα όπως το προσφυγικό, η δημοσιονομική μεταρρύθμιση, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η επιχειρηματικότητα ως μοχλός ανάπτυξης, το ασφαλιστικό, η κοινωνική δικαιοσύνη καθώς και το θέμα της αειφορίας με ενεργειακή αναβάθμιση.

Η διαχείριση του προσφυγικού εκτός από σύνθετο ζήτημα, ίσως αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων για μία Ευρώπη που βιώνει κρίση ταυτότητας. Οι διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ γύρω από το προσφυγικό παραμένουν μεγάλες και μοιάζουν αγεφύρωτες. Υπάρχουν φωνές που ζητούν τη δημιουργία μικρότερων ζωνών όπου θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση.

Αυτό βέβαια αναμένεται να πλήξει την έννοια της συλλογικότητας, θα επιφέρει τον διαχωρισμό σε κράτη-μέλη 2ης και 3ης ταχύτητας ενώ οι συνοριακοί έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα δαπανηροί. Απαιτείται λοιπόν ένας λειτουργικός συμβιβασμός και ενδοευρωπαϊκή μετάθεση των ευθυνών προκειμένου να αποφευχθεί η διολίσθηση προς λιγότερη Ευρώπη.

Αναμφίβολα, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2016 έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με την πορεία της υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο στοχεύει να εισπράξει 3,5 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις ως το τέλος του 2016.

Οι αποκρατικοποιήσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, των Λιμένων Πειραιώς - Θεσσαλονίκης, η επένδυση του διαμετακομιστικού κέντρου στο Θριάσιο, η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ φαίνεται πως θα κλείσουν μέχρι τα μέσα του 2016. Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο για το εμπόριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Η επιχειρηματικότητα είναι το όπλο κατά της ανεργίας. Εκείνο που πραγματικά λείπει σήμερα είναι περισσότερο ποιοτικοί εργοδότες, μεγαλύτερη διαφάνεια, επιλεκτική αναβάθμιση δεξιοτήτων, κινητοποίηση των νέων και έμπνευση για να ρισκάρουν και να εξετάσουν εναλλακτικές επιλογές.

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη σύνοδο COP 21 στο Παρίσι για μείωση των ρύπων τόσο, ώστε η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας να μην ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου και αφετέρου τον στόχο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% ως το 2020 που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass