ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ζητά η Τσατάνη

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 23:19

ΑΘΗΝΑ

Την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ζήτησε από την Επιτροπή Θεσμών η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη. Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ότι θα γίνει αν κριθεί αναγκαίο και όταν ολοκληρώσει την κατάθεσή της.

Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε μετά από ψηφοφορία (10 υπέρ, 7 κατά και δύο αποχές), να ζητήσει από τον Άρειο Πάγο να της σταλεί το αντίγραφο της πειθαρχικής αγωγής που ασκήθηκε κατά της κ. Τσατάνη για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, την οποία χειρίστηκε.

Πάντως, η κ. Τσατάνη, όταν ρωτήθηκε εάν έχει αντίρρηση να σταλεί αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξής της, επικαλέστηκε την αρχή της μυστικότητας, την οποία, όπως είπε, θέλει ευλαβικά να τηρήσει.

Τόσο η ΝΔ, με το Μάκη Βορίδη και τον Κώστα Τζαβάρα, όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξέφρασαν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να ζητήσει κάτι παράνομο, καθώς η πειθαρχική αναφορά διέπεται από την αρχή της μυστικότητας.

Σημείωσαν, ωστόσο, ότι εάν ο Άρειος Πάγος ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής τότε θα πρέπει να ζητήσει να της σταλούν και όλα τα έγγραφα της δικογραφίας που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σε αυτό το αίτημα συναίνεσαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Συνεχίζοντας, πάντως, για δεύτερη φορά σήμερα, την κατάθεσή της στην Επιτροπή Θεσμών, η οποία διερευνά τις καταγγελίες της κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, η κ. Τσατάνη, επιμένει να υποστηρίζει ότι έγινε προσπάθεια για παρεμβάσεις στο έργο της.

Όταν η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κάλεσε την κ. Τσατάνη να επιβεβαιώσει εάν με δική της πρωτοβουλία έγινε η συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης στο γραφείο του, η κ. Τσατάνη απάντησε καταφατικά.

«Αν υπάρχει παράβαση της διάκρισης εξουσιών για τον κ. Παπαγγελόπουλο, τότε την έχετε κάνει και εσείς» επεσήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής.

«Όταν ζητήσατε και πήγατε να συναντήσετε τον κ. Παπαγγελόπουλο γνωρίζατε ότι διαφωνούσε που εσείς χειριζόσασταν την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και είχε την άποψη ότι την αρμοδιότητα είχε ο εισαγγελέας διαφθοράς. Ποιος ο λόγος να ζητήσετε να τον συναντήσετε;» ρώτησε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Συνδέεται άμεσα με το ότι δεν μπορούσα να απαντήσω, πλέον, στις δημόσιες προσβολές που έπλητταν τον θεσμό της δικαιοσύνης… πίστευα ότι ο κύριος υπουργός θα προσπαθούσε να διαφυλάξει το κύρος της δικαιοσύνης και των λειτουργών της..» απάντησε η κ. Τσατάνη.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass