«ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Ο Θ. Παπαλιάγκας στη Συντονιστική της «Δημοκρατικής Ευθύνης»

* Πρόκειται για την πολιτική κίνηση του ανεξάρτητου Χάρη Θεοχάρη * Τα ονόματα των Λαρισαίων που έχουν υπογράψει το κάλεσμα

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2016 12:00

 

Ο Λαρισαίος δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, θα μετέχει στην προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της νέας πολιτικής κίνησης του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη με την επωνυμία «Δημοκρατική Ευθύνη». Μάλιστα μεθαύριο Δευτέρα θα ανακοινωθεί επίσημα η ίδρυση της κίνησης στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Όπως αναφέρεται στην ανοιχτή πρόσκληση-προσκλητήριο που απευθύνεται κυρίως σε νέους, αλλά και επώνυμες προσωπικότητες, πήραν την πρωτοβουλία «για να μην πέσει η νεολαία της δραματικής αυτής δεκαετίας της κρίσης θερισμένη στο σύνορο της απόγνωσης και της παραίτησης».

Στο προσκλητήριο σημειώνεται ότι περισσότεροι από 1.500 ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, έχουν ήδη υπογράψει το κάλεσμα, ενώ 50 προσωπικότητες από όλους τους χώρους χαιρετίζουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της κίνησης.

Στη προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή μετέχουν εκτός του Θωμά Παπαλιάγκα και οι: Δημήτρης Γκιόκας, Μαρία Ηλιοπούλου, Αλέξανδρος Κρομμύδας, Γιάννης Μητλιάγκας, Ηλίας Πεντάζος, Κώστας Φασουλάκης και Γιάννης Χατζηγώγας.

*Για τη νέα αυτή προσπάθεια ο Θωμάς Παπαλιάγκας μιλώντας στην «Ε» τόνισε τα εξής: «Αυτή η προσπάθεια δεν έχει ιδιοκτήτες. Το ποιοι θα επιλεγούν για τις ευθύνες θα κριθεί από τη συνδιάσκεψη του Σεπτεμβρίου η οποία είναι απολύτως ανοιχτή.

Το πολιτικό σκηνικό πρέπει να ανατραπεί στο σύνολό του και να προκύψει ένα καινούριο διότι μέχρι σήμερα ήταν απολύτως συνυφασμένο με τον λαϊκισμό. Αν θέλουμε να δείξουμε πραγματική αλληλεγγύη όπως η φύση επιτάσσει από τους γονείς προς τα παιδιά και όχι το αντίθετο θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην επιβαρύνουμε τα παιδιά μας με τα σημερινά χρέη και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις του αστικού μετασχηματισμού της χώρας που μέχρι σήμερα ήταν ατελής.

Θα πρέπει δηλαδή να είμαστε μια κανονική χώρα με μια αγορά που θα λειτουργεί και ένα κράτος που θα δίνει ευκαιρίες στους νέους και θα τους κρατάει στη χώρα.

Έτσι περίπου 2.000 άνθρωποι από τη βάση της κοινωνίας μαζευτήκαμε προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο και άφθαρτο και σε μια λογική αναγέννησης και αναδημιουργίας του πολιτικού σκηνικού αλλά και της ίδιας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό επιλέξαμε να απευθυνθούμε σε άλλους ανθρώπους σαν εμάς αλλά και ανθρώπους οι οποίοι είναι διακεκριμένοι για την προσφορά τους ο καθένας στον χώρο του. Πολλοί ανταποκρίθηκαν και έτσι τη Δευτέρα θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα αναλυτικό πέντε τομέων πολύ συγκεκριμένο στο οποίο θα υπάρχει ένα δείγμα γραφής για το πώς πιστεύουμε ότι ο αστικός εκσυγχρονισμός της χώρας πρέπει να περάσει από ανελέητες μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

* Οι Λαρισαίοι που υπογράφουν το κάλεσμα είναι οι εξής:

Δούκας Αλέξανδρος, Παπαδημητρίου Θεόδωρος - Θρασύβουλος, Πάλλας Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδου Μιχαέλα Τιτίνα, Λώλος Αχιλλέας, Κισσαβος Δημήτριος, Γκαμπέτας Αριστείδης, Παπαϊωάννου Αντώνιος, Μπαντή Δέσποινα, Μίλτος Ζιάκας, Γαργαβάνης Θεόδωρος, Δάλλα Κωνσταντία, Σαμαράς Σπύρος Ι., Δάλλα Αννα, Δάλλας Δημοσθένης, Σαμαρά Χρυσούλα, Νασιώκας Παναγιώτης, Ξηρομερίτης Χρήστος, Μπλάνας Νικόλαος, Σαπουνά Σοφία, Λεβέντου Άννα, Παπαλιάγκας Θωμάς, Ντάσιος Ηλίας, Παπαλιάγκας Αναστάσιος, Ραχαβέλιας Μιχαήλ, Κουφοδήμου Βασιλική, Κουτσομάρκος Στέφανος, Μπασδραβάλα Ιωάννα, Κομισόπουλος Κώστας, Αποστολίδης Ευριπίδης, Αποστολίδου Δήμητρα, Κουρδής Γεώργιος, Κουρδής Γεώργιος, Κωστή Ιωάννα, Λιάπη Βασιλική, Λιάπης Ιωάννης, Μητσοπούλου Παρασκευή, Μπήτου Αικατερίνη, Μπουρουτζήκας Ιωάννης, Πάικος Ιωάννης, Πάικου Μαρία, Πάικου Στεργιανή, Παπαδόπουλος Βάιος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Παπαδοπούλου Μαρία, Παπαδοπούλου Χρυσάνθη, Παπαλιάγκα Ευανθία, Παπαλιάγκα Ισμήνη, Σαράφης Ανδρέας, Σάρρος Νικόλαος, Σάρρου Μαριάνθη, Στάθη Βασιλική, Στάθης Ιωάννης, Φλώρου Ελευθερία, Χατζησυμεών Κωνσταντίνος, Βλούχος Χρήστος, Ξιφτερας Γεώργιος, Χριστοδουλόπουλος Γεώργιος, Παπαδημητρίου Αντώνης, Παπαδημητρίου Μανώλης, Νίκος Γαμβρούλας.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass