Η ΚΕΔΕ ΖΗΤΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Με κατάρρευση απειλούνται οι δήμοι

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2016 9:26

 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ζητεί η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για να τους ενημερώσει σχετικά με «τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση, απειλούν με κατάρρευση την ομαλή λειτουργία των δήμων της χώρας και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης με επιστολές που απέστειλε χθες στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φ. Γεννηματά, τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπα, τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκη, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένο και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντη ζητά άμεσα συνάντηση μαζί τους προκειμένου, αφενός το Προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους για το σύνολο των ζητημάτων που υπάρχουν στην Αυτοδιοίκηση και αφετέρου να ενημερωθούν για τις θέσεις και τη στάση των κομμάτων, τόσο απέναντι στα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους, όσο και γενικότερα απέναντι στον θεσμό.

Ο κ. Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η παρατεταμένη κρίση που πλήττει τη χώρα μας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο συνεχίζει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δήμων της χώρας. Οι δήμοι αγωνίζονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και με τεράστιες περικοπές πόρων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Οι οικονομικές περικοπές σε συνδυασμό με μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις, έχουν ως συνέπεια οι δήμοι της χώρας να απειλούνται με κατάρρευση».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι λόγω αυτών των σοβαρών προβλημάτων συγκλήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 6 Ιουλίου, στην οποία οι αιρετοί «προσδιορίσαμε μία σειρά από συγκεκριμένα θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά οι δήμοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass