ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»:

Το καινούργιο δεν μπορεί να κτιστεί με παλιά υλικά

* «Το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Ευθύνης είναι εμποτισμένο από τη φιλοσοφία να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία χώρα καλύτερη απ' αυτή στην οποία ζούμε εμείς και προίκα αντί για χρέη»

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2016 11:31

 

«Το πολιτικό σύστημα σήμερα είναι φορέας των αντιλήψεων του λαϊκισμού αλλά και των αθέμιτων σχέσεων μεταξύ οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Η βόμβα της χρεοκοπίας της χώρας αποκάλυψε το σύνολο των ευθυνών του για το αποτέλεσμα αυτό αλλά και των αδυναμιών του να διαχειριστεί την πορεία προς την ανόρθωση της χώρας. Ούτε ευκαιριακές συμμαχίες ούτε συνισταμένες προσωπικών φιλοδοξιών μπορούν να δώσουν πραγματικά τη λύση στο πρόβλημα της χώρας. Ούτε βεβαίως κάτι καινούργιο μπορεί να κτιστεί με παλιά υλικά».

Αυτό τόνισε ο Λαρισαίος δικηγόρος, μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του νέου πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη» κ. Θωμάς Παπαλιάγκας μιλώντας στην πρώτη εκδήλωση του νέου πολιτικού σχηματισμού.

Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η δική μας γενιά και η επόμενη είναι οι γενιές που καλούνται να πληρώσουν την κρίση. Είναι η ώρα λοιπόν να δούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την Ελλάδα στην οποία θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας.

Βλέποντας ότι το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του είναι έρμαιο του λαϊκισμού, ότι δεν λειτουργεί με γνώμονα την πραγματική και ουσιαστική πρόοδο της χώρας αλλά τη δική του πρόσκαιρη επιβίωση, δεν μπορούσαμε να μένουμε άλλο αδρανείς.

 Η Δημοκρατική Ευθύνη ξεκίνησε από τη γνήσια ανησυχία πολλών ανθρώπων σαν εμάς εδώ. Πολλών που πάντοτε είχαν πολιτικές ανησυχίες και παρακολουθούσαν ή συμμετείχαν με ενδιαφέρον τα κοινά πράγματα, αλλά ποτέ με τρόπο επαγγελματικό. Είναι όλοι γνωστοί στους χώρους εργασίας τους ή στους κοινωνικούς τους χώρους, αλλά όχι αυτό που θα λέγαμε "επώνυμοι ανά το πανελλήνιο". Είναι αυτοί που αποτελούν τη ζωντανή κοινωνία, άνθρωποι δημιουργικοί και ενεργοί».

Ο κ. Θ. Παπαλιάγκας αξιολόγησε ως «αδύνατον να χαράξει πολιτική για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα το κατεστημένο που την έφερε ως εδώ» και είπε με έμφαση: «Δεν γίνεται πλέον να λειτουργούν κόμματα με την υπόσχεση ότι θα τακτοποιήσουν τους κομματικούς τους στρατούς, λαφυραγωγώντας το κράτος».

Για τη Δημοκρατική Ευθύνη επισήμανε ότι «δεν έχει ιδιοκτήτες και ως εκ τούτου δεν θα έχει στο μέλλον ούτε και κληρονόμους. Η ιδρυτική μας συνδιάσκεψη θα αποφασίσει για όλα. Για την ανάληψη ευθυνών και όχι αξιωμάτων. Διακονημάτων και όχι θέσεων. Η προτεινόμενη δομή του υπό ίδρυση κόμματος εγγυάται τον ανοικτό και δημοκρατικό χαρακτήρα του. Η δομή του απέχει από τα αρχηγοκεντρικά κόμματα, που αντιμετωπίζονται ως ιδιοκτησίες και έχει πολλά στοιχεία από τα πραγματικώς ανοιχτά γερμανικό και γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Έτσι, το συνέδριο θα εκλέξει άλλον πρόεδρο και άλλον υποψήφιο πρωθυπουργό. Το Συνέδριό του θα είναι πραγματικά το ανώτατο όργανο, γιατί θα είναι διαρκές και θα συγκαλείται εκτάκτως σε κάθε σοβαρό ζήτημα όταν υπάρχει ανάγκη».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του νέου πολιτικού φορέα επισήμανε:

«Το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Ευθύνης εισάγει πυρηνικού χαρακτήρα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και όχι εφήμερα πυροτεχνήματα προς άγραν παραπλανητικών εντυπώσεων. Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο προσφυώς ανέφερε ο Αλέκος Παπαδόπουλος ότι μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς. Και αυτό γιατί είναι ποτισμένο από τη φιλοσοφία αυτή: να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία χώρα καλύτερη απ' αυτή στην οποία ζούμε εμείς και προίκα αντί για χρέη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass