Διιστάμενες οι απόψεις για τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι νέοι στα 17

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2016 14:55

* ΟΥΤΕ ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά 107 ηλεκτρονικά σχόλια, περισσότερα από κάθε άλλο θέμα, υποβλήθηκαν για την ηλικία κτήσης δικαιώματος του εκλέγειν στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης για το νέο εκλογικό νόμο.

Διιστάμενες οι απόψεις για τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι νέοι στα 17. Έχουν ενδιαφέρον ωστόσο οι απόψεις όσων διαφωνούν με τη δυνατότητα. Δεν μπορεί, λένε και δεν έχουν άδικο, κάποιος ο οποίος θεωρείται ανήλικος και μη ικανός να συμμετέχει σε δικονομικές πράξεις, να πουλά ή να αγοράζει περιουσία, να θεωρείται ότι μπορεί να ψηφίσει για να επιλέξει ποιος θα τον κυβερνήσει και θα διαμορφώσει την οικονομική ζωή της χώρας ή θα κηρύξει ακόμα και πόλεμο. Εάν όμως αλλάξει και η ηλικία που θεωρείται κάποιος ανήλικος; Κυβερνητικά πάντως το συγκεκριμένο θέμα δεν τίθεται για συζήτηση.

* * *

* ΛΙΓΟ πιο ανατρεπτικός ο Ε.Η. προχωρά και σε νέους δρόμους: Σκοπός του κράτους θα έπρεπε να είναι να πολιτικοποιούνται οι νέοι και όχι να κομματοποιούνται. Γι’ αυτό αντιπροτείνω η ηλικία ψήφου να ξεκινά στα 21 ή στα 20 και όχι στα 17.

Επίσης, θα πρέπει να αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου από πολίτες άνω των 75-80 ετών, δεδομένου ότι η ψήφος τους επηρεάζει πληθυσμιακές ηλικίες που δεν τους αντιπροσωπεύουν.

Δηλαδή και οι ηλικίες που θα έπρεπε να ψηφίζουν γιατί τους αφορά να διαμορφώσουν το μέλλον τους ψηφίζουν; Ή μήπως βρίσκουν στις εκλογές μια ακόμα ευκαιρία για απόδραση; Πώς άλλωστε φθάνουμε σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αποχής; Επειδή δεν πάει η Τρίτη Ηλικία να ψηφίσει; Μάλλον αυτή η γενιά παραμένει ακόμα πιστή στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος...

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass