ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Φοβούνται και υπονομεύουν την αυτοδιοίκηση»

*«Υπάρχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα των ΟΤΑ τα οποία θα πρέπει να υποστηριχθούν»

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2016 11:15

 

ΑΘΗΝΑ, Του ανταποκριτή μας

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποβαθμίζει συνειδητά τους ΟΤΑ. Φοβούνται και υπονομεύουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς», επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά στη συνάντησή της χθες με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη και μέλη του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Το απέδειξαν και πρόσφατα με τις μειώσεις των κονδυλίων για τις κοινωνικές παροχές των ΟΤΑ», τόνισε όσον αφορά στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «υπάρχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα των ΟΤΑ τα οποία θα πρέπει να υποστηριχθούν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως «οι οικονομικές περικοπές σε συνδυασμό με μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, έχουν ως συνέπεια οι δήμοι της χώρας να απειλούνται με κατάρρευση.

Οι δήμοι αγωνίζονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και με τεράστιες περικοπές πόρων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών», επισήμανε ο κ. Γ. Πατούλης και εξήγησε όσον αφορά στις συναντήσεις της ΚΕΔΕ με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου: «Θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάγκη να αναπτυχθεί ένας διάλογος μέσα από τον οποίο θα καταφέρουμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να επιτευχθούν συγκεκριμένες νομοθετικές και πολιτικές παρεμβάσεις που θα αποτρέψουν την οικονομική κατάρρευση της αυτοδιοίκησης».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, το πολυνομοσχέδιο που έχει καταρτίσει το ΥΠΕΣΔΑ, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης και το ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση κατά την οποία η κ. Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τη διάθεση να υπάρξει συνεργασία με την ΚΕΔΕ, έλαβαν μέρος στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ασχολούνται με τον τομέα της Αυτοδιοίκησης (κ. κ. Γ. Κουτσούκος, Π. Κουκουλόπουλος, Κ. Ασκούνης, Τ. Αντωνίου, Γ. Ιωαννίδης και Γ. Κουμεντάκος), ενώ στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, εκτός από τον πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Ι. Μουράτογλου, ο επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκητο Κίνημα κ. Απ. Κοιμήσης, ο επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας κ. Δ. Μπίρμπας και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ κ. Β. Πάνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass